Miks on meestel keerulisem tundeid tõlgendada kui naistel?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mehed, järgmine kord, kui naine teie peale karjub seetõttu, et te pole võimelised mõistma, mis tema peas toimub, siis siin on teile vastus. Öelge naisele, et tal on õigus, kuid te ei saa selles suhtes midagi ette võtta.

Teadlased on kindlaks teinud, et meeste jaoks on keerulisem emotsioonidest aru saada kui naiste jaoks, kirjutab Daily Mail.

Edinburghi ülikooli teadlased näitasid meestele ja naistele pilte näoilmetest ning küsisid seejärel osalejatelt hulga küsimusi. Vastamise ajal uuriti osalejate ajusid ja vastamisaeg oli ajaliselt piiratud.

Kuigi meeste vastused olid laias laastus samad, mis naistel, võttis meestel vastamine kauem aega, mis viitas sellele, et meestel oli raskem oma arvamust kujundada.

Teadlased tegid järeldused, et meeste aju peab sotsiaalsete otsuste langetamiseks rohkem tööd tegema, et kompenseerida asjaolu, et taoliste otsuste tegemine on nende jaoks loomulikult keerulisem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles