Peeter Rebane on pühendunud filmindusele

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetajapea
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit ja Peeter Rebane esitlesid Fox Bros veine.
Priit ja Peeter Rebane esitlesid Fox Bros veine. Foto: Viktor Burkivski

Suurbritannia ja Eesti vahet pendeldava Liisi Koiksoni tõi sel nädalal õpingute juurest kodumaale asjaolu, et valmis tema esitatava Eesti Laulu võistluslaulu «Üle vee» video. Muuvi sündis koostöös loo autori Imre Sooääre ja ansambliga Söörömöö. Loole tegi südamliku video ärimees Peeter Rebane.

Peeter, kuidas Sinust on sujuvalt saanud ka muusikavideode tegija?

Pühendusin eelmisest aastast täielikult filmindusele ja muusikavideo on üks põnev žanr, kus kätt harjutada ning kogemusi omandada enne täispikka lavastamist.

Vau, neljas muusikavideo juba! Loetle palun ka kõik oma eelnevad.

Moby «Wait For Me»

Pet Shop Boys «Together»

The Heft «Born to Live»  (režii üheskoos Sander Allikmäega)

ja nüüd siis Liisi Koiksoni «Üle vee»

Oled ise kõigi oma nelja lapsukesega rahul? Milline neist on üle prahi?

Iga lapsuke on eri nägu, lähtuvalt artisti enda soovidest enamasti esmalt bändi nägu. Aga minu jaoks on kõik ühtemoodi armsad!

Kas oled ka Liisi Koiksoni «Üle vee» video idee autor? Kust see tuli?

Jah, selle video kontseptsiooni mõtlesin välja spontaanselt, Liisi lugu esimest korda kuulates.  Kohe tuli silme ette mõte teha dokumentaalses, mitte ilustatud stiilis ülesvõte Liisi stuudiolindistusest live bändi ja Söörömööga ja see intercut'ida kahe noore inimese üksteise leidmise looga romantiliselt meresõidult. Sealt liikusime edasi ning kõik detailid läksid nagu iseenesest paika.

Mõni tähelepanelik kommentaator on vihjanud ka Tallinki ja Silja Line´i võimalikule sponsorlusele. On see asjakohane viide?

Jah, kindlasti kuuluvad meie tänusõnad Tallinkile ja Silja Line'ile, kes lubasid meil kasutada nende olemasolevaid filmikaadreid pluss filmida Baltic Queeni peal Liisit. Ise poleks me mitte kuidagi nii palju filmimaterjali, eriti veel suvistest skääridest ja merereisidest suutnud nii kiirelt üles võtta.

Kaua tegemine aega võttis ja mis oli kõige keerulisem?

Videoga tegelesime mitu kuud.  Kõige keerulisem oligi Liisi esinemise ning meie peategelaste Berti ja Eliise stseenide filmimine Baltic Queeni pardal, sest laev lahkub ju sadamast minutipealt ning kogu tehnika üles saamine ning kõikide vajalike kaadrite filmimine vaid paari tunniga päevas oli paras logistiline väljakutse.  

Meie uue filmitootmisettevõtte The Factory tiim sai sellega aga kenasti hakkama!

Muide, asutasime The Factory alles eelmisel aastal koos oma kursusekaaslastega USC filmikoolist.  Hetkel on meil niisiis tiimid ja kontorid juba Tallinnas, Minneapolises ja Los Angelesis ning tööd tundub kenasti jätkuvat.

Sul juba järgmine projekt soolas. Kergita pisut saladuskatet, millega tegu?

Kogu jaanuari esimese poole filmisime ühele suurele USA firmale ülemaailmset telereklaami Wyomingi mägedes, aga sellest ei tohi ma veel lähemalt rääkida.

Hetkel valmistan ette dokumentaalfilmi, mille esimesed võtted tegime möödunud nädalal Nepaalis.

Kuu lõpus ootab aga juba järgmine pisike töö režissöörina Indias, mis saab vast parajalt lõbus kogemus olema ning seejärel märtsi lõpus tagasi loengutele Los Angelesi. 

Põnevad ajad ühesõnaga, et hobist on sujuvalt saanud uus väljakutse ning südant rõõmuga täitev töö!

Wait For Me from Peeter Rebane on Vimeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles