USA senat kinnitas John Kerry uueks välisministriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry
John Kerry Foto: SCANPIX

Häältega 94 kolme vastu kinnitas USA senat riigi uueks välisministriks Massachusettsi osariigi demokraadist senaatori John Kerry.

Kerry vastaskandidaadid olid Oklahoma vabariiklasest senaator Jim Inhofe ning Texase vabariiklastest senaatorid John Cornyn ja Ted Cruz, edastab ABC News.

USA senine välisminister Hillary Clinton teatas juba enne Barack Obama tagasi valimist presidendiks, et soovib ametist lahkuda.

Clinton paneb ameti maha 1. veebruaril ning tema asemel saab USA uueks välisministriks Kerry.

Poliitikavaatlejate sõnul tegi Clinton sellise sammu, kuna tal võib olla soov kandideerida 2016. aasta presidendivalimistel. Clinton ei ole seda ise kinnitanud.

Clintoni sõnul on ta ettevalmistusi teinud, et uus välisminister Kerry saaks ülesanded sujuvalt üle võtta ning jätkata sealt, kus pooleli ollakse.

Kerry koht senatis vajab täitmist. Selle tõttu toimuvad 25. juunil Massachusettsis erakorralised valimised. Seni on ainsaks kandidaadiks demokraat Ed Markey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles