Tõsieluseriaalide publik päevitab rohkem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solaarium
Solaarium Foto: SCANPIX

Naisi hoiatatakse palju selle eest, kui ohtlik on solaarium ja pikaajaline päevitamine. Hiljuti vahendas Reuters ühe uuringu tulemusi, mis näitasid, et tudengid, kes vaatavad iluteemalisi tõsielusaateid, käivad kaks korda suurema tõenäosusega solaariumis või päevitavad mitmeid tunde õues päikese käes.

Uurijate sõnul ei saa kindlalt väita, et saated nagu «Ameerika supermodell» ajaksid naisi päevitama. Küll ei mõista aga saate tegijad uuringu kaasautori Joshua Fogeli sõnul seda sõnumit, mis nad oma saadetega noortele saadavad, näidates atraktiivseid, päevitunud inimesi.

576 tudengilt küsiti nende televiisorivaatamisharjumuste kohta. 61 protsenti neist vaatasid tõsieluseriaale. Tõsielusaadete vaatajate seast käis solaariumis 13 protsenti, seevastu nende seast, kes selliseid saateid ei vaadanud, külastas solaariume 4 protsenti. Õues päevitamise määr oli veelgi suurem. Tõsieluseriaalide publiku seas oli 43 protsenti neid, kes päevitasid korraga rohkem kui 2 tundi järjest. Saadete mittevaatajate seas oli neid 29 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles