Obama ülestunnistus: harrastan ka ise laskmist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obama
Barack Obama Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama avalikustas seiga oma eraelust, et ta harrastab vabal ajal laskmissporti.

Obama tegi sellise paljastuse ajal kui USAs on käimas relvaseaduse karmimaks muutmise diskussioon, edastab The Telegraph.

Presidendi poolt kokku kutsutud komisjoni eesmärgiks oli relvaseaduse muudatus, mis keelaks tsiviilisikutel ründerelvade omamise ja kasutamise.

Relvaseaduse muutmine kerkis päevakorda pärast möödunud aasta detsembris Connecticuti osariigis Sandy Hoki algkoolis aset leidnud tulistamist, milles hukkus 20 algklassilast.

Samas on seadusemuudatuse plaani vastu nii relvamüüjad, jahimehed kui laskmisspordi harrastajad.

USA relvaühing kirjeldas Obamat kui elitaarset eluga mitte kursis olevat ülikooliprofessorit, kes ei hinda oma riigi relvatraditsioone.

Obama sõnas hiljuti väljaandele The New Republic antud intervjuus, et ta austab jahitraditsioone.

Siis ta paljastas, et tööst vabal ajal käib ta Marylandi maapiirkonnas asuva suvila alal savikujusid laskmas. Ta on sinna kutsunud ka külalisi seda tegema.

Obama rõhutas samas, et ta tütred ei tegele laskmisega ega ei ole sellistes laskmisharjutustes osalenud.

USA president tõi esile ka linna ja maapiirkonna erinevat relvakultuuri. Ta sõnas, et mõistab relvaomanike muret uue plaanitava seadusemuudatuse ees.

«Kui oled alates kümnendast eluaastat tegelenud laskmisega ning käinud koos oma suguvõsa meestega jahil, siis on täiesti arusaadava, miks relva kasutamise piirangutest ei taheta midagi kuulda,» sõnas Obama.

President nentis veel, et paljudes suurlinnades, nagu ka tema kodulinnas Chicagos, seostuvad relvad kuritegevusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles