Põhja-Koreas tuleb ette kannibalismi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Koreas tuleb ette kannibalismi
Põhja-Koreas tuleb ette kannibalismi Foto: SCANPIX

Põhja-Koreas paneb nälg inimesi tegema ebainimlikke tegusid.

Võimud on maapiirkondadest konfiskeerinud vilja, liha ja muid saadusi, et toita pealinna Pyongyangi elanikke, edastab Asia Press.

Põhja-Koreas tegutsevate välisriikide, eelkõige Hiina ajakirjanike andmetel on selles riigis krooniline toidupuudus. Olukord on veelgi karmistunud, kuna põua tõttu viljasaak ikaldus.

Võimud on konfiskeerinud kogu vilja Põhja- ja Lõuna-Hwangha maakondadest.

Välismeedia esindajate arvates on selle tõttu umbes 10 000 põhjakorealast nälga surnud.

Nälgivad inimesed on meeleheites hakanud kannibalideks.

Asia Press edastas juhtumi, milles üks mees hukati, kuna ta hullus nälja tõttu, tappis oma lapse ning keetis ja sõi lapse liha.

Samuti kajastati juhtumit, milles põhjakoeralane kaevas hauast välja hiljuti surnud ja maetud sugulase jäänused, et süüa saada.

ÜRO esindajad on külastanud Põhja-Koreas piirkondi, kus nälg on kõige suurem. Asjatundjate sõnul ei näidanud Põhja-Korea võimud neile õigeid näljapiirkondi.

Roogis valitsevast näljast hoolimata kulutas Põhja-Korea juht Kim Jong-un suuri summasid kaheks raketikatsetuseks.

Põhja-Korea on ähvardanud tuumakatsetusega maailma teiste riikide vastuseisust hoolimata.

Isegi Põhja-Korea ainus liitlane Hiina ähvardas, et kui Põhja-Korea teeb tuumakatsetuse, siis vähendatakse majanduslikku abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles