Blondidel on tõepoolest lõbusam, kuid brünetid on tööl edukamad

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Blondidele tüdrukutele meeldib öelda, et nende elu on teistest põnevam ja lõbusam. Tuleb välja, et nii see võibki olla. Neil on isegi nii lõbus, et see kahjustab nende karjääri.

Briti juhtiv «näokaardistamismeeskond» avaldas hiljuti, kui olulist rolli mängib tööedu puhul inimese välimus. Nende sõnul ei tule heledad juuksed sel juhul eriti kasuks, vahendab Daily Mail.

Uurimisgrupi juht, doktor Chris Solomon võttis eesmärgiks uurida, milliseid näojooni ja väliseid omadusi saab enim seostada tööl edu ja juhiomadustega. Tulemused näitasid, et kõige edukamateks peetakse sirgete tumedate juustega inimesi.

Uuringus osalejatel paluti hinnata piltidel olevate inimeste juhiomadusi ja ärivaistu, arvestades seejuures näo kuju ning suurust, pea, silmade ja huulte asetust ning üldist sümmeetriat.

Ilmnes, et mehe puhul oleneb juhiomaduste eeldamine peamiselt lõualuu kujust. Usutakse, et parim juht on laia lõuaga ning terava lõuaga meesjuht on nõrgem ning ebausaldusväärne. Edutusega seostatakse ka tumedaid silmaaluseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles