Uus-Meremaa ärimees soovitas kassid hävitada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassid
Kassid Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa keskkonnateadlane ja ärimees Gareth Morgan käis välja idee, mis vihastas kassiomanikke.

Morgani sõnul peavad uusmeremaalased liiga palju kasse ning kassid ohustavad kohalikke linde, kirjutab stuff.co.nz.

Morgan soovitas oma kaasmaalastel, kellel on kassid, jääda selle ühe kassi juurde ning enam rohkem kassidest lemmikuid mitte võtta.

Mees avas internetis lehekülje Cats To Go, milles ta kirjeldab, nagu oleksid kassid saatanast.

«Need väikesed ja armsad karvakerad on tegelikult julmad kiskjad».

Samuti soovitas ta kassiomanikel oma lemmikud võimalusel teise ilma saata ning hoida lemmikud siseruumides, mitte õues, sest seal tapaksid nad linde.

Kohalikel omavalitsustel soovitas ta kõik piirkonnas olevad kassid registreerida.

Uus-Meremaa loomakaitsjad mõistsid Morgani ettepaneku hukka.

Uus-Meremaa kohalikel lindudel ei olnud tuhandeid aastaid vaenlasi ning nad said õilmitseda. Üks sellistest lindudest on kiwi, kes on lennuvõimetu.

Kuid inimeste saabumisega said kohalikud linnud vaenlased. Koos inimestega jõudsid Uus-Meremaale ka kassid, koerad ja närilised, kelle tõttu  mitu kohalikku linnuliiki on välja surnud ning paljud liigid on ohustatud.

Lisaks loomakaitsjatele on kassiomanikud ägedalt selle kampaania vastu. Morgani kodulehel kommenteerinutest enamik teatas, et see plaan on määratud läbikukkumisele.

Kommenteeriti, et kassid võivad tegelikult aidata kohalikel lindudel kahandada näriliste arvukust. See omakorda aitab linnumunadel säilida, sest närilised toituvad linnumunadest.

2011. aasta seisuga on Uus-Meremaa majapidamistest 48 protsendil kassid, mis on suurem kui üheski teises arenenud riigis. Uus-Meremaa kasside arv ulatub 1,4 miljoni isendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles