Pildid: Jaan Tätte aitas läbi jää vajunud põtra

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte aitas läbi jää vajunud põtra.
Jaan Tätte aitas läbi jää vajunud põtra. Foto: Margit Tätte

Muusik Jaan Tätte päästis koos abilistega üleeile Vilsandi saare juures läbi merejää vajunud põdra, kuid pikka aega jäises vees olnud loom suri veidi aega hiljem.

Tätte rääkis Postimehele, et oli oma naise Margitiga Vilsandil Täkisilma nimelises kohas jääd puurimas, et selle paksust mõõta. Äkki märkasid nad veest paistmas põdra pead. Tätte kirjelduse järgi oli loom vette vajunud kohas, kus jää on vee pideva liikumise tõttu õhuke ja veesügavust on umbes 1,5 meetri jagu. Muusik märkis, et loom oli enda ümber nii palju jääd lõhkunud, et võib arvata, et ta oli terve päeva vees olnud.

Tätted kutsusid appi Vilsandil viibinud Kuressaare ametikooli direktori Neeme Ranna ning 3-4 tundi töötati jääd raiudes, et loom jalad põhja saaks. Lõpuks õnnestus põdrale köis ümber saada ja ta välja sikutada.

Paraku ei suutnud kurnatud põder end enam püsti ajada ja järgmisel päeval naastes leidis Tätte eest surnud looma. «Siis käis seal juba vareste ja rebaste pidu,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles