Gambia läheb üle neljapäevasele töönädalale

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gambia presidendi Yayha Jammeh' sõnul võimaldab uus korraldus rahval pühendada rohkem aega palvetamisele, ühiskondlikule tegevusele ja põllumajandusele.
Gambia presidendi Yayha Jammeh' sõnul võimaldab uus korraldus rahval pühendada rohkem aega palvetamisele, ühiskondlikule tegevusele ja põllumajandusele. Foto: SCANPIX

Gambia president Yayha Jammeh otsustas lühendada pisikese Lääne-Aafrika riigi töönädalat, muutes reede puhke- ja palvusepäevaks.

Riigiraadios ette loetud teate kohaselt on alates 1. veebruarist valitsuse ametlikud töötunnid esmaspäevast neljapäevani kella kaheksast hommikul õhtul kuueni, vahendas AFP.

«Reeded on edaspidi laupäeva ja pühapäeva kõrval puhke- ja palvusepäevad,» öeldi teadaandes. «Koolid, pangad ja kõik mõjutatud institutsioonid on vabad reede asemel laupäeval töötama.»

Presidendi kantselei lisas, et uus korraldus võimaldab gambialastel pühendada rohkem aega palvetamisele, ühiskondlikule tegevusele ja põllumajandusele.

Pea täielikult Senegalist ümbritsetud pisikeses Gambias elab 1,8 miljonit inimest. See on väikseim riik Aafrika mandril.

Kuigi formaalselt on Gambia ilmalik riik, on 90 protsenti elanikest sunniitlikud moslemid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles