Alžeeria armee püüdis vabastada välisriikide kodanikest pantvange

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alžeeria armee püüdis vabastada In Amenasi gaasitootmisalal pantvangi võetud välisriikide kodanikke, kuid katse ebaõnnestus
Alžeeria armee püüdis vabastada In Amenasi gaasitootmisalal pantvangi võetud välisriikide kodanikke, kuid katse ebaõnnestus Foto: SCANPIX

Alžeeria armee püüdis vabastada In Amenasi gaasitootmisalal pantvangi võetud välisriikide kodanikke, kuid katse ebaõnnestus.

Mauritaania uudisteagentuuri ANI andmetel õnnetus Alžeeria islamistidel armee rünnak tagasi tõrjuda, edastab Reuters.

Kinnitamata andmetel on tegemist kümnekonna hästi relvastatud islamivõitlejaga, kellel on nii granaadiheitjaid kui ma-õhk tüüpi rakette.

Al-Qaidaga seotud Alžeeria islamistid röövisid 41 In Amenasi gaasitootmisala töötajat, kes on välismaalased. Norra naftafirma Statoil andmetel on nende seas vähemalt 13 norralast.

Alžeeria meedia andmetel hukkus islamistide rünnakus kaks inimest, kellest üks oli Prantsusmaa kodanik. Mitu inimest sai haavata.

Islamistlik rühmitus võttis pantvange, kuna Alžeeria lubab oma õhuruumi kasutada Prantsusmaal Malisse islamisisside vastu tehtavateks rünnakuteks.

In Amenasi gaasitootmisala asub Alžeeria ja Liibüa piiri lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles