Kuus põhjust, miks magada alasti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuus põhjust, miks magada alasti
Kuus põhjust, miks magada alasti Foto: SCANPIX

Väljaanne Cosmopolitan reastas põhjused, miks alasti magamine on tervislik.

Alakeha ja genitaalid saavad õhku – magamine aluspükste või stringideta on tervislik. Vagiinas on baktereid ja seeni ning liigne soojus võib need vohama panna.

Magad paremini - jahedamas magamine on kvaliteetse magamise seisukohalt tähtis. Magades kehatemperatuur langeb. Alasti magamine aitab kehatemperatuuri hoida normaalsest madalama. Liiga soojas hoidvad ööriided  ja tekid ainult segavad mõnusat und.

Oled seksikam – teadusuuringud on näidanud, et liigne soojus võib takistada melatoniini ja kasvuhormooni teket ning levimist organismis.

«Kehatemperatuuri langedes vabaneb kasvuhormoon, mis uuendab keha. See teeb imet nii naha kui juustega,» sõnas asjatundja Natasha Turner.

Ei ärka näljasena – alasti magamine võib aidata kaasa stressihormooni alanemisele, see aitab omakorda hoida organismis tasakaalu.

Kui uni katkeb, kasvõi äratuskella helina tõttu, siis võib kortisooli tase olla liiga kõrge ja tõenäosus ärgata näljasena kasvab.

Kasvab enesekindlus – alasti magades saab paremini tunnetada oma keha ja voodipesu. See võib olla seksikas ning seksikus tõstab enesekindlust.

Seks on parem – ilma ööriieteta magamine tuleb kasuks ka paarisuhtele, sest partneri naha tunnetamine tekitab kehas niinimetatud õnneaineid, nagu näiteks oksütotsiini.

«Alasti magamine innustab seksima ning paarisuhe, kus on seksi piisavalt, toimib paremini. Lõdvestunud olek toob tihtipeale orgasmi,» sõnas asjatundja Jennifer Landa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles