«Õhtusöök viiele» retseptid: Kethi toidud viivad keele alla

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kethi Uibomägi
Kethi Uibomägi Foto: Christo Neemre / TV3

Reedeses «Õhtusöök viiele» saates võõrustas külalisi noor ja särav Valgast pärit lauljatar Kethi Uibomägi.

Laiemale avalikkusele sai Kethi tuntuks saate «Eesti otsib superstaari»esimesest hooajast, kus ta teekond lõppes stuudio lohutusvoorus. Koht finaalis jäi tulemata, kuid siiski sai superstaarisaatest alguse palju uusi kontakte ja tegemisi – Kethi tuli Valgast pealinna, asus õppima WAF muusikakooli, asus tegutsema BändCämpi ridades ehk siis ta  liitus meeskonnaga, kes aitab avalikkusele veel tundmatutel tegijatel saada esinemisi ja koguda tuntust.

Viimastel aegadel on Kethi esinenud show-truppide koosseisus erinevatel kruiisilaevadel, lisaks tegeleb ta natuke ka eraettevõtlusega, kuna vähem tuntud muusikul on ainult muusikast siiski raske ära elatuda. Hetkel on Kethi liikumas oma ühe suurima unistuse täitumise poole – ta on saanud rolli kevadel Vanemuise laval etenduvas muusikalis «Grease», kus Kethi kanda on vägagi tähtis Marty roll. Kethi on väga eksperimenteerimisaldis neiu, kes tahaks elus veel palju ekstreemseid asju proovida – näiteks töötada mõnda aega vanglas, vabathtlikuna Aafrikas ja kui saaks veel üle painavast veehirmust oleks see «must do» list ikka päris pikk ja põnevustpakkuv.

RETSEPTID

1. eelroog: Pisi duo ahjuplaadilt

Vaja läheb:

pärmi-lehttaigen

sinihallitusjuust

toorjuust

sibul

või

pirnid

kaneel

sool

suhkur

Valmistamine: Aseta lehttaigen ahjuplaadile, tee kahvliga sisse väikesed augud ja pane põhi 10 minutiks ahju. Prae hakitud sibul võis klaasjaks. Haki pirnid ja laota need küpsenud tainale. Sega omavahel võis praetud sibul, toorjuust, sinihallitusjuust ja maitsesta segu kaneeli, soola ja suhkruga. Laota segu pirnidele ja pane kõik 10-15 minutiks 180 kraadi juurde ahju.

2.eelroog: Kopenhaageni amps

Vaja läheb:

kirsstomat

sidrun

melon

täisterapasta linaseemnetega

päikesekuivatatud tomat

mozzarella juust

balsamico

oliivõli

Valmistamine: Keeda pasta. Haki päikesekuivatatud tomatid, rebi mozzarella juust, poolita kirsstomatid, lisa segule keedetud ökopasta ja sega omavahel kõik kokku. Lisa natuke balsamicot ja oliivõli. Serveeri segu melonikoores.

Pearoog: Kanarullid sõbra salatiga

Vaja läheb:

kanafilee

fetajuust

spinat

till

sidrunimahl

paprika

baklazaan

tomat

kaunistuseks granaatõun.

Valmistamine: Haamerda kanafilee, maitsesta soola ja musta pipraga ning pigista peale sidrunimahl. Prae kanafilee oliiviõlis natuke mõlemalt poolt. Haki spinat, till, feta juust ja sega omavahel. Seejärel keerata segu õrnalt praetud kanafilee sisse, kinnita tikkudega. Haki baklazaan, paprika, tomat tükkideks. Küpseta seguga täidetud kanafileed ahjus umbes 10 minutit, seejärel lisa hakitud köögiviljad ja küpseta veel vähemat 10 minutit. Serveerimisel kaunista granaatõunaseemnetega.

Magustoit: Mamma Lonny maius

Vaja läheb:

endaküpsetatud vahvlid

Regati koorejäätis

punased sõstrad

Valmistamine: Küpseta vahvlid traditsioonilise vahvlimasinaga ja keera vahvlid tuutudeks. Serveeri tuutu koos regati koorejäätise ja oma aia punaste sõstardega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles