Iiri mägironija hukkus Aafrika kõrgeimal mäel pikselöögist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kilimandžaaro
Kilimandžaaro Foto: SCANPIX

Iirimaa kõige kuulsam mägironija Ian McKeever hukkus Aafrika kõrgeimal mäel Kilimandžaarol, saades heategevusronimise ajal pikselöögi.

42-aastane mägironija juhtis 20 mägironijast koosnenud gruppi 4000 meetri kõrgusel, kui ilm halvenes ja äikesetorm tekkis, edastab The Telegraph.

Mäel oli kaasas ka McKeeveri kallim, 34-aastane Anna O´Loughlin, kes sai pikselöögi tõttu vigastada. Veel mitmel mägironijal tekkis kehavigastus.

«Meil, ta perekonnal, kihlatul ja sõpradel on kahju teatada, et Ian hukkus Kilimandžaarol tehes seda, mida ta kõige rohkem armastas,» edastas perekond teate.

Mägironijate grupp suundus mäele 30. detsembril, kuid ilm muutus kiiresti väga halvaks.

Mehe kolleegid kirjutasid McKeeveri Facbooki leheküljel, et vahetpidamata sajab vihma, kuid keegi ei ole lasknud end sellest segada.

«Pidev vihmasadu, kuid kõiki tuju on hea, hoolimata sellest, et riideid on võimatu kuivatada. Loodame, et ilm paraneb,» seisis Facebookis.

Grupp oli tõusmas 4500 meetri kõrgusele aklimatisatsioonipunkti. Seal taheti puhata, enne kui tipu poole ronima hakati. Ees oli ronimine Lava Towerile kui McKeever hukkus.

Tansaania võimud aitasid McKeeveri surnukeha mäelt alla tuua ning aitasid ka kannatada saanuid. Nad viidi lähima linna Moshi haiglasse.

McKeeveril oli seljataga kümne aasta pikkune mägironimiskarjäär.

Teise Iiri mägironija Pat Falvey sõnul oli McKeever inimene, kes viis mägironimisunistusi ellu ning oli paljudele eeskujuks.

«Ta oli ronija, kes on roninud seitsmel tipul, iga kontinendi kõige kõrgemal mäel. Kilimandžaarol ronimine oleks pidanud olema kõige lihtsam,» lisas Falvey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles