Prantsusmaal kasutasid vangid põgenemiseks lauajalga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaal kasutasid vangid põgenemiseks lauajalga. Fotol Colmar
Prantsusmaal kasutasid vangid põgenemiseks lauajalga. Fotol Colmar Foto: Wikipedia.org

Prantsusmaal Colmaris põgenes 1. jaanuaril vanglast kolm vangi, kasutades selleks lauajalga, millega tegid vangla katusesse augu.

Vange hoiti 14. sajandist pärit ehitises ning nende kongi kohal on vangla katus, edastab AFP.

Trio ronis kongi lakke tehtud august vangla katusele, sealt edasi aga liikusid nad kõrvalolevasse kohtumajja, mille kaudu nad põgenema pääsesid.

Prokurör Bernard Lebeau sõnul asub vangla 1316. aastast pärit ehitises, mis algselt oli klooster. Ta lisas, et põgenemist võimaldas asjaolu, et vangla on ülerahvastatud ning ehitis vajab remonti.

«Tundub, et selle kongi lagi oli väga vilets, kuna esimese ettetulnud asjaga, mis kongis olemas oli ehk lauajalaga sai seda lõhkuda,» lisas prokurör.

Kolm vangi, kelle vanus on 19 – 24 eluaastat, vangistati vandaalitsemise ja rünnakute tõttu. Kaks neist ootasid kohut, ühele oli juba määratud kahe aasta pikkune vanglakaristus.

Colmari vangla halva seisundi kohta avaldati möödunud nädalal raport, milles soovitati kohalikel võimudel see renoveerida ja kindlamaks muuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles