Kanal 2: jõulusoojus, jõulupuu kaunistamine ja jõuluteadus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Randpere
Liina Randpere Foto: Kanal 2

Ka Kanal 2 rõhub jõuluõhtul soojusele ja südamlikkusele – pühadeaja olulisim sündmus on 24. detsembri õhtul eetrisse minev heategevuslik saade «Jõulusoojus». Tallinna ja Tartu raeplatsil üles võetud jõulusaade toob kuuse alla kokku inimesed, kel soov tänada või meenutada kedagi, kes on nende elu tänavu erakordselt puudutanud.

Owe Peterselli ja Liina Randpere juhtimisel räägitakse hingeläinud lugusid möödunud aastast, meenutatakse neid, keda enam meie seas pole, rõõmustatakse uute ilmakodanike üle ning tänatakse häid inimesi. «Jõulusoojus» kogub juba teist aastat järjest annetusi sünnitusmajadele üle Eesti.

25. detsembril jõuab ekraanile populaarteadusliku saate «Galileo» jõulu-eri. Tanel Talve juhitud saade keskendub just jõuludega seotud teemadele ja küsimustele. Šveitsis toimuvad jõuluvanade maailmameistrivõistlused – saade uurib, kuidas selgitatakse konkureerivate jõulutaatide seast välja parim.

Lisaks otsitakse vastuseid küsimustele, kuidas külmal talveajal sooja saada ning kust pärineb jõulukuuse ehtimise komme. Tutvustatakse ka üsna omamoodi kingiideed – vorstikirja.

26. detsembril jõuab eetrisse Carmen Pritson-Tamme saade «Sa ei ole üksi», mille jõuludele pühendatud osa räägib üksindusest ja tagasivaadetest minevikku läbi vanemate inimeste silmade. Pärast seda jätkub õhtu kaunite helide saatel, sest ekraanile jõuab Märt Avandi ja Lenna Kuurmaa kaunis kontsert «Kui vari vaob, siis valgus jääb».

Enne aastavahetuse suuri pidustusi võetakse Kanal 2 eetris kokku lõppeva aasta olulised sündmused ja uudised. 28. detsembril jõuab ekraanile informatiivne ja lõbus erisaade «Aasta üllatused ja tipphetked», mis reastab tähtsamad sündmused ning tulisemad konfliktid, aga ka meeldivaimad üllatused ja silmapaistvamad persoonid, kes lõppeval aastal nii Eestis kui ka välismaailmas ilma tegid.

Kogu pühadeaeg on täidetud mitmekesise filmivalikuga, millest atraktiivseim ehk esimese jõulupüha tele-esilinastus, mil näeb esimest korda teleekraanil Oscarile kandideerinud kassahitti «Harry Potter ja segavereline prints», mis on Potteri-saaga kuues film.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles