Austraalia pisipõnni riidekapist leiti mürgised maod

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3-aastase Austraalia poisi toast leitud mürigsed maod.
3-aastase Austraalia poisi toast leitud mürigsed maod. Foto: Scanpix Sweden / Scanpix

Mida teeksid, kui su pisipõnn leiaks väljast tundmatud munad ja sooviks neid oma toas hoida?

Täpselt nii tegi 3-aastane Austraalia poiss Kyle Cummings, kes leidis oma koduaiast üheksa muna ja palus emalt luba neid karbi sees riidekapis hoida, kirjutab The Guardian.

Kyle leidis üheksa muna suuruse pesakonna oma pere Queenslandi osariigis asuva kodu aiast ning kellelgi polnud aimu, mis munadega on tegu. Poiss pani munad plastikkarpi ja hoidis neid magamistoa kapis.

Tema ema avastas paar nädalat hiljem, et üheksast munast seitsme seest olid välja koorunud maod. Ja mitte ainult – tegemist oli mürgiste madudega (Eastern brown snake), mis võivad kasvada üle 2 meetri pikkuseks. Leidmise hetkel olid maod 12-15 sentimeetrit pikad ja õnneks ei olnud ükski neist karbist välja pääsenud.

Austraalias leiab aastas aset umbes kolm surmavalt ohtlikku maohammustusjuhtumit ja suurem osa neist on põhjustatud just selle maoliigi poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles