Viise, kuidas oma abielu ära rikkuda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kõik abielud jõuavad paratamatult vähemalt korra ühe suurema kriisini. Iseasi, kuidas suudetakse kriisist välja tulla.

Siin on Huff Posti vahendusel viis põhjust, mis võivad selgitada seda, miks te abikaasaga ei suuda oma erimeelsusi lahendada.

Sa ei talu ta sugulasi

Uuringud on näidanud, et see, kuidas kallimad teineteise sugulastesse suhtuvad, on hea indikaator näitamaks, kui suure tõenäosusega abielu püsima jääb. Mees, kes saab naise vanematega läbi, on tark – ta suurendab oma abielu püsima jäämist 20 protsenti.

Sa oled alati ohver

Sa ei tee kunagi midagi valesti ning su kaasa teeb kõike meelega halvasti, ilmselgelt. Ta on täiesti tundetu, ei arvesta kunagi su arvamusega ja unustab teinekord üldse ära, et sa olemas oled. Vastutasuks ei palu sa midagi, vaid lased tal end alahinnata.

Kui sa tõesti ei näe oma vigu ja süüdistad kõiges halvas partnerit, siis ei ole teie abielul ilusat tulevikku.

Sa ei suuda taluda valu või viha

See ei tähenda, et korraldaksid pidevalt skandaale – see võib ka tähendada, et hoiad kõik endas, et vältida tülitsemist. Sa ei taha oma tundeid ausalt väljendada, sest ei taha olla negatiivne. Mõte valust on kõikehõlmav ja üritad seda iga hinna eest vältida, sest see on «paha». Ootad alati, et rahuneksid maha, kuid kui see on juhtunud, siis oled tegeliku tüli põhjuse juba unustanud ja otsustad, et ju see polnudki nii oluline.

Sa usud, et vihastamine on halb ja sa ei tohiks nii tunda. Kui kaasa vihastab, haavab see sind ja näed palju vaeva, et hingevalust lahti saada. Probleemide lahendamise asemel teeskled, et ei ole vihane, teeskled ehk ka orgasme või veel hullem – teeskled peavalu, et üldse mitte seksida.

Sa tead, et sul on õigus

Pole midagi masendavamat kui vaielda inimesega, kes ei ole valmis järele andma ja teab ise, kuidas midagi teha. Ebameeldivam ongi see teisele just siis, kui sul ongi kogu aeg õigus. Sinu argument tundub mõistlik, sa oskad seda hästi põhjendada, seega peab sul «õigus» olema. Su kaasal pole kunagi õigus. Peaaegu mitte kunagi. Sa oled valmis asja arutama, aga mitte seekord, sest seekord sa tead, kuidas kõik peab olema. Nagu tavaliselt.

Kui sinu meelest ei tohi su kaasa ilma sinuta kunagi midagi otsustada, siis suunad teda vaikselt lahutuse poole.

Teed alati oma partneri vajadusi maha

Mehed vajavad tunnustust ja seksuaalset lähedust. Naised tahavad, et neid kuulataks ära, et neid osataks hinnata ning lisaks soovivad nad juhuslikke tähelepanuavaldusi. Kui sa ei võta neid fakte tõsiselt, siis on see sama, kui unustaksid lilli kasta ja ootaksid nende õidepuhkemist.

Hea suhe ei saa kesta, kui sa ei ole valmis oma partnerit hindama ja tunnustama. Tõeline lähedus kannatab, kui partnerid hakkavad teineteise vajadusi ignoreerima. Kui sina hoidud seksist, sest tead, et see on talle oluline või kui tema keeldub pikast eelmängust, sest on väsinud su meelitamisest, siis suundub teie abielu karile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles