Soovitusi laisale perenaisele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sa ei saa endale just majahoidjat palgata, siis tekitab mõnikord kodu korras hoidmine tõelist peavalu.

Olgu tegu ajapuuduse või laiskusega, siit saad nõu, kuidas oma koristusharjumusi kontrolli alla saada, õpetab Fox News.

Uus harjumus

Kõige lihtsam meetod, kuidas uut kommet sisse harjutada, on teha midagi kohe pärast millegi tavapärase tegemist. Näiteks pesed nõud ära kohe pärast söömist või teed voodi ära kohe pärast ärkamist.

Ära viivita

Kui tahad, et su elu ja kodu oleks organiseeritud, siis väldi millegi edasilükkamist. Korista segadus kohe kui see tekib. Plekke on palju raskem puhastada hiljem kui need on juba sisse imbunud.

Keskendu korraga ühele toale

Kui võtad korraga ette ühe tegevuse, mille lahendamine ei käi üle jõu, siis viid selle suurema tõenäosusega lõpuni ja ei kohku eesseisva ülesande ees ära.

Korvid

Kui asud tuba koristama, siis võta endaga kaasa üks tühi korv. Pane sinna kõik, mis tuppa ei kuulu. Kui tuba on koristatud, saad korviga mööda maja ringi käia, et kõik oma kohale viia. Suure elamise puhul hoiad nõnda palju aega kokku.

Motiveeri ennast

Pane endale ajapiirang. Oled siis rohkem motiveeritud, sest lõpp on lähedal. Kuula koristamise ajal oma lemmikmuusikat ja kutsu endale õhtuks külalisi. Mõni koristabki vaid siis, kui teab, et külalised on peagi ukse taga.

Hommikune ja õhtune rutiin

Tänu rutiinile on majapidamine süsteemsem. Kui võtad puhtad nõud hommikul masinast välja, saad õhtul mustad nõud sisse panna ja masina ööseks käima jätta. Paned õhtul järgmise päeva vajalikud asjad valmis ja jõuad hommikul õigel ajal ukses välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles