Soomlaste seas levib maailmalõpu paanika

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlaste seas levib maailmalõpu paanika
Soomlaste seas levib maailmalõpu paanika Foto: SCANPIX

Soome teadusorganisatsioon Ursa on saanud murelikelt soomlastelt kirju ja telefonikõnesid 21. detsembril saabuva väidetava maailmalõpu kohta.

Maiade kalender lõppen gregoriuse kalendrisse ümber panduna 21. detsembril 2012. Maailmas levib juba ammu paanika, et siis saabub apokalüpsis, edastab iltalehti.fi.

Ka maiade templitest olevat veel leitud viiteid maailma muutumise ja otsasaamise kohta.

Uuring näitas, et ka soomlased kardavad maailmalõppu. Soome astronoomiaühing Ursa on saanud murelikelt kodanikelt palju sõnumeid, milles küsitakse maailma lõpu kohta. Kontaktivõtjate seas on nii mehi kui naisi ning igas vanuses inimesi.

Enamik neist soovib teadlastelt kinnitust, et maailm kestab ka pärast 21.detsembrit edasi.

«Meie käest on küsitud planeet Nibiru kohta. Samas on ka neid, kelle arvates siis vahetavad Maa magnetpoolused oma asukohad. Tegelikkuses võivad magnetpooluste asukohamuutus toimuda tuhandete aastate jooksul ning nendega ei kaasne kataklüsmilisi sündmusi,» selgitas Ursa pressiesindaja Anne Liljeström.

Ka on küsitud, mida toob planeetide joondumine kaasa.

«Kui on selge ilm, siis on näha, et planeedid ei joondu. Maiade kalendris, kus planeetide liikumine on kirjas 7000 aasta taha, ei ole selle kohta midagi. Maiad seega ei uskunud maailmalõppu,» selgitas esindaja.

Liljeström kinnitas kontaktivõtnutele, et astronoomilisest vaatevinklist vaadatuna ei ole kartuseks põhjust.

Ta lisas, et hoolimata rahustamisest, on inimesed ikka paanikas, sest ei ole täpselt teada, mis ikkagi tulla võib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles