Galerii: Üllar Jörberg esitles elulooraamatut

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üllar Jörberg esitles kolmapäeva õhtul kodulinnas Tartus oma äsja ilmunud elulooraamatut «Üllar Jörberg. Armastuse laul», mille on kirja pannud Evelin Kivimaa.

71-aastane Üllar Jörberg on lauljana tegutsenud 45 aastat. Tänaseni käib ta esinemas kõikjal üle Eesti. Elulooraamat otsib vastust küsimusele, mis on Jörbergi saladus, et ta on suutnud nõnda kauaks lavale jääda, tundmata isegi nooti?

Kunagise Tartu tipprestorani Kaunas artistina oli Jörbergi repertuaaris korraga 600 laulu.

Vajadusel teeb Üllar ka lihtsamaid töid: elu jooksul on ta töötanud näiteks hauakaevajana, müünud Venemaa avarustes suhkruvatti ning valmistanud kalmuvaase.

Kirjastus Pegasuse välja antud raamatus on uuritud sedagi, kuidas suudab Üllar koos oma elu armastuse Estriga elada nõnda õnnelikult ja harmooniliselt ka pärast 34-aastast kooselu. Tee õnneni oli pikk ja konarlik, naise vallutamiseks tuli Üllaril pingutada tervelt kaheksa aastat.

Raamatu autori Evelin Kivimaa sulest on ilmunud seitse raamatut eri žanrides, romaanist kuni luulekoguni. Sealhulgas kolm biograafiat: lisaks laulja Üllar Jörbergi eluloole on Kivimaa kirja pannud ka näitleja Arvo Kukumäe ja filmirežissöör Peeter Simmi mälestused.

Elulooraamatu esitlus toimus Tartu Kaubamaja Apollo raamatupoe ees. Esitlusel sai kuulata Üllar Jörbergi esinemist, kohal oli raamatu autor Evelin Kivimaa, üritust konfereeris muusik ja DJ Onu Bella.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles