Serbia müstiline mägi meelitab ligi maailmalõppu uskujaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rtanj mägi
Rtanj mägi Foto: Wikipedia.org

Serbias müstilise mäe juures asuvad hotellid on 21. detsembriks, mis väidetavalt toob maailmalõpu, sellesse uskujate poolt broneeritud.

Apokalüpsise kummardajaid meelitab kohale püramiidikujuline Rtanj mägi, edastab The Telegraph.

Maiade kalendri lõppemisse uskujate arvates aitab neil see 1530-meetrine mägi ellu jääda, kuna selle sees on kaitsev püramiid, mille rajasid Maad tuhandeid aastaid külastanud tulnukad.

Briti ulmekirjaniku Arthur C. Clarke`i arvates on Rtanj mägi erilise energiaga paik ning ta nimetas seda maailma nabaks.

Viimsesse päeva uskujad on veendunud, et selle mäe energia aitab neil ellu jääda, kui maailmalõpp peaks saabuma.

Kohalike hotelliomanike sõnul on nende majutusasutustes kõik kohad broneeritud.

«Ühel päeval saime 500 broneeringut. Inimesed tahavad seda fenomeni kogema tulla koos peredega,» sõnas ühe kohaliku hotelli mänedžer Obrad Blecic.

Maailmalõppu uskujate teooria põhineb sellel, et maiade 5125 aasta pikkune ajatsükkel saab Gregoriuse kalendrisse ümber panduna 21. detsembril 2012. aastal ümber.

Väidetav maiade ettekuulutatud apokalüpsis on andnud inspiratsiooni sadadele raamatutele, filmidele, internetilehekülgedele ja telesaadetele.

Maiade kultuuri asjatundjate kinnitusel on maiade kalendri lõppemist valesti tõlgendatud, tegelikult saab nüüd alguse hoopis uus pikk tsükkel.

Maailmalõpu paanikaga kaasa minejaid on kogu maailmas üsna palju. Venemaal ja Hiinas ostetakse massiliselt kokku eluks vajalikku ning USAs on rajatud ellujäämispunkreid.

Maailmalõppu uskujaid meelitab ka Prantsuse Püreneedes Bugarachi küla juures asuv mägi, mille kohale pidavat väidetavalt saabuma tulnukate alused ning need Maa-välised olendid aitavad kataklüsmi ära hoida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles