Novak Djokovic ostis aastase koguse eeslipiima juustu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic
Novak Djokovic Foto: SCANPIX

Tennisemängijale Novak Djokovicile kuuluv restoranidekett ostis maailma ühte kallimat juustu, mida tehakse eeslipiimast, aastase koguse.

Maailma esireketile ja Wimbledoni võitjale maitseb see ta kodumaal Serbias valmistatav juust ning ta tahab seda pakkuda talle kuuluvates restoranides, edastab The Telegraph.

Juustu valmistamiseks kasutatud piim pärineb Serbias Zasavicas asuvast eeslifarmist. See on ainus eeslifarm maailmas, kus toodetakse eeslipiimast juustu.

Juustufirma kannab samuti Zasavica nime.

Firma juhi Slobodan Simici sõnul on juustu hea maitse põhjuseks asjaolu, et seda valmistatakse piimast, mida lüpstakse eeslitelt, keda kasvatatakse Serbia ühes kuulsamal looduskaitsealal.

Pule nime kandvat juustu tehakse vaid eeslipiimast. Ühe kilogrammi juustu valmistamiseks kulub 25 liitrit värsket piima.

See valget värvi ja tükiline juust on sarnane Hispaania Manchego juustuga, kuid esimese maitse on sügavam.

Samuti müüb Sazavica eesli piima, millel olevat ravitoime.

Ajaloost on teada, et Vana-Egiptuse kuninganna Kleopatra suples eeslipiimas, mis väidetavalt aitas tal nooruslikkust säilitada.

Zasavica firma pakub neile, kes ei saa endale eeslipiimas kümblemist lubada, kasutada eeslipiima seepi.

Simici sõnul on tennisestaar nende toodetele hea reklaamija.

Eeslipiimas sisaldub antiallergeene, selles on vaid üks protsent piimarasva ning seda juuakse vaid värskelt, sest pastöriseerimisel kaovad mitmed elutähtsad ained.

Üks neist on C-vitamiin, mida eeslipiimas on 60 korda rohkem kui lehmapiimas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles