Vene ärimees süüdistab poola ehitajaid lossi lammutamises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurotsoonis töötus kasvab.
Eurotsoonis töötus kasvab. Foto: SCANPIX

Vene ärimees väidab, et neile antud juhtnööre valesti mõistnud poola ehitajad lammutasid ekslikult ära tema lossi Prantsusmaal, kirjutab Poola Raadio koduleht.


Dmitri Stroskin rääkis kohalikule ajalehele Sud-Ouest, et oli šokis, kui nägi, et tema Yvracis asuv Château de Bellevue on maha lammutatud. Tööde ajal Yvracist eemal olnud Stroskini sõnul andis ta poolakatele käsu lammutada maha üks väiksem hoone samal krundil.

Šokis on ka lossi endine omanik Juliette Marmie. «Château de Bellevue oli Yvraci uhkus ja rõõm,» rääkis ta AP-le. «Kogu küla on šokis. Kuidas saab ehitusfirma teha sellise vea?»

Ajalehele Le Figaro andis Stroskin lubaduse ehitada lossi tõetruu koopia.

Ühe kohaliku väitel polnud aga vene oligarhi kahetsus tegelikult siiras. Telekanaliga M6 rääkides väitis see inimene, et tegu polnud mitte ehitusmeeste vääratusega, vaid loss lammutati sihilikult.

Stroskini sõnul on ta lossi ülesehituseks juba Poola arhitektuurifirmaga lepingu sõlminud, kuigi väidab, et tahtnuks tegelikult töötada koos tuntud Pariisi ettevõttega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles