Superstaarisaatest lahkus Janek Valgepea

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Eesti otsib superstaari» teine finaalsaade
Janek Valgepea
«Eesti otsib superstaari» teine finaalsaade Janek Valgepea Foto: Jelena Rudi

«Eesti otsib superstaari» viiendast finaalsaatest pidi lahkuma Janek Valgepea.

Lauljad ja kohtunike kommentaarid

Toomas Kolk, «New York, New York» - 900 73 03

Mihkel Raud: Ma valetaksin, kui ütleksin, et ma olen nüüd ootamatult sellise Teise maailmasõja veterani laulumaneeri fänn, aga esimest korda täna meikis see minu jaoks senssi, kui niisuguse keeleuuendusega siin otse-eetris esineda püüda. See kuidagi sobis sellesse konteksti. Kuivõrd Heidy on täna siin, siis võibolla on paslik meenutada esimest hooaega, mil meil oli saates mees nimega Rivo Kingi, kes sarnaselt sinuga ei osanud väga laulda ega pidanud rütmi, aga oli muidu mõnus mees nagu sina. Ma mäletan, et tal oli ka suhteliselt õnnestunud number selles bigbandi-voorus. Nii vähe, kui ma seda tunnistada tahan, täna esimest korda ma ei taha sulle kätega kallale tormata ja ütlen, et mul täitsa vererõhk ei ole muutunud ja täitsa hästi. Täitsa tubli olid, Toomas, päris ausalt.

Maarja-Liis Ilus: Kui ma vaatasin seda sinu etteastet, siis mul vägisi kippus tulema see mõte, et kas see nüüd on see vahepala, mis tuuakse siia superstaarisaatesse, et näidata midagi hoopis muud. Aga kuna täna on bigbandi voor, siis ma jälle koondasin oma mõtted ja tegelikult on üsna loogiline, et täna siin selline laul kõlab ja selline esitus sobib siia. Aga rääkides sinu laulust, siis ma väga ootan, et sa suudaksid võtta neid võimsaid ja kõrgemaid noote mõnusalt vabalt. Et kui sa võtad need nö ooperlikud noodid, siis sa kuidagi muutud selliseks kangeks ja see kõik ei ole orgaaniline. Ma tahaks, et sa ükskord oleks täpselt see, kes sa oled tegelikult. Aga esimeseks looks oli see täitsa hea etteaste.

Heidy Purga: Toomas, ma olen sind varem selles saates ju vaadanud ka, kuna ma teadsin, et see päev koidab, mil ma pean sulle siin midagi ütlema, teistele samamoodi. Esimene emotsioon, mis täna sind vaadates tekkis, oli see, et sa sobiksid operetilavale. See setup, mis kõik siin oli, mõjus mõnes mõttes hästi tehislikult, aga kuskil poole laulu pealt ma sain aru, et ilmselt see stiil sobibki sulle. Need eelmised etteasted, mis ma televiisori vahendusel olen vaadanud, ei olnud nii veenvad. Võibolla see ongi see sinu asi. Aga juhul, kui see on sinu asi, siis ma soovitan sul seda veelgi dramaatilisemalt ja võimsamalt teha või julgemalt enda rolli sisse elada.

Fredi Pärs, «God Bless The Child» - 900 73 07

Maarja: Selliseid lauljaid nagu sina sünnib Eestis ikka väga vähe. Mulle väga meeldib, et sa oskad erinevates stiilides kohanduda ja teha seda kõike väga stiilipuhtalt. Sul on nii eriline ja kihvt hääl ja ma arvan, et suurema kogemusega laulja ei oleks ka osanud seda äärmiselt keerulist lugu nii vingelt ära teha. Suur aitäh sulle selle suurepärase esituse eest.

Heidy: Mulle meeldis, et valisid sellise laulu, mitte ei astunud mõne klišee otsa näiteks nagu eelmine. See laul sobis sulle, kuigi sa alustasid hästi arglikult. Laulu edenedes tundsid ennast julgemalt ja elasid sellesse sisse. Mulle meeldisid need hetked väga, kui sa end ära unustasid, siis tuli see ausus ja siirus ja kirg sinus ka rohkem välja. Minu meelest sa said selle raske ülesandega väga hästi hakkama.

Mihkel: Olen nõus Maarjaga, et sinusuguseid lauljaid on Eestis ja võibolla üleüldse kaunis vähe ja olen nõus ka Heidyga, et laulu esimene pool oli lödim kui teine pool. Minu häda on see, et mu tähelepanuhetk on väga lühike. Kui ma ikka esimeste sekundite jooksul ei naaldu selle asja külge, siis ma lasen minna. Seda ei tohi lasta juhtuda ja seetõttu jäi üldine mulje kaunis väsinud ja kuidagi jõuetu ja närvilinegi. Teises pooles läks asi paremaks, aga esimesed paar sekundit või minut on see, mis on otsustavad, mistõttu minul juhtus täna nii, et see mulle ei meeldinud.

Janek Valgepea, «Save The Last Dance For Me» - 900 73 02

Heidy: Mul oli selline tunne, nagu ma oleks Keskkoolimuusikali sattunud vaatama. Päris humoorikas etteaste. Ma tabasin ennast mõttelt, et huvitav, kas sa tead nende sõnade tähendust ka, mida sa laulad. Väga veider kombinatsioon oli see sinu puhul. Ma peaks ütlema, et bigband pole sinu teetass. Aga samas midagi oli selles väga head. Väga suur konflikt esituse ja vormi vahel. Ilmselgelt sa lased ennast sellest vormist häirida. Ei pea - ole ise niisugune, nagu sa oled. See, et siin on Bel Etage ja Mart Sander, ei loe midagi. Tee oma asja nii, nagu sa ise teed. Ma olen väga segaduses ühesõnaga. Midagi oli väga toredat, aga kõik see kompott kokku mõjus väga veidralt.

Mihkel: Mul on Heidyga üsna sarnased tunded ja ma olen segaduses. Selline tunne, nagu oleks kolm tundi istunud tsirkuses ja vaadanud, kuidas karu sõidab kolmerattalise jalgrattaga. Ühest küljest on see hüsteeriliselt naljakas - ta kukub ja ukerdab tagasi, aga teisest küljest on see traagiline ja nukker. Mul on nutu- ja naerunägu korraga peas ja ma ei teagi, mida selle tundega peale hakata.

Maarja: Esimest korda kuulsin mõnda musta nooti, mis on sinu puhul täiesti arusaamatu juhtum. Ilmselt sul läks väga palju energiat nende tantsuliigutuste peale. Muidugi see üks kõige käbedam keerutus oli väga võimas, sest minu tagant kostis lausa hüsteerilist kiljumist, ja järelikult on keegi, kellele see meeldib. Mulle tundus, et sulle endale ka meeldis, mida sa seal laval tegid, ja see ongi väga tähtis, et sa naudid seda. Aga kõige tähtsam on ikkagi see, et sulle sobivad sellised lüürilised ja stoilised lood, pikad, kõlavad noodid. Täna välja ei paistnud, et see on see, mida sa peaksid tegema. See oli katsetus, mis võiks jääda siia tänasesse saatesse. Ma väga ootan sinult ikka võimast ja filigraanset laulu, see on see, mille nimel ma siin istun ja katsun tänase ära unustada.

Rasmus Rändvee, «Feelin' Good» - 900 73 05

Mihkel: Ma tean, et ma kipun mõnikord suuri sõnu tegema, aga ma olen siin kohtunikelaua taga istunud peaaegu viis aastat ja näinud üsna palju esitusi. See, mida ma praegu nägin, oli üks parimatest, võibolla parim, mis ma selle saate ajaloos näinud olen. Selles oli midagi nagu... ah, nii... Sinus on mingisugune cool, umbes nagu Sean Pennis või Brian Ferrys, niisugused mehed tulevad meelde, kui ma sind vaatan, ja ma... Ma olen lõpetanud. Ma tänan.

Maarja: Kuidagi on juhtunud sel aastal, et mitu poissi on kohe sellist, keda ma arvan, et lihtsalt ei ole võimalik, et Eestis võib olla noori, selliseid artiste, selliseid lauljaid. Ma käisin eile ühel kontserdil, kus sa laulsid, ja seal oli väga kihvt näha selliseid noori lauljaid järjest ja kohe niimoodi laval ja publiku ees. Üks asi on siin stuudios laulda, aga suurel laval see paistis eriti hästi välja, et sa oled lavainimene, lavale sündinud. See lugu täna oli väga õige lugu ja just see feelin' good, et sul oli endal ka see emotsioon - sa naudid seda ja see tuleb sul nii hästi välja, et sul võib olla sada ükskõik kui ägedat meest veel selja taga, aga pilgud ainult sinul. Sa naelutad täielikult ennast vaatama ja see on nii kihvt ja ainulaadne. Ma saan aru, miks Mihkel Raud on sõnatu, ma püüdsin end siin kuidagi kokku võtta ja mitte ka päris sõnatu siin olla, aga tegelikult ma olen.

Heidy: Rasmus, sind tuleks isegi bigbandiga kuulama! Ma olen sind selles saates vaadanud, sa oled üks ainulaadsemaid ja üks minu lemmikutest selles saates. Üks põhjus, lisaks sellele, et sa oled lavainimene, on see, et sa oled nii päris. Lauljate hulgas tihtipeale näeme, kuidas võetakse midagi peale, midagi, mis tegelikult ei klapi selle inimesega ja mis loob konflikti ja mis lõppkokkuvõttes on selline error, et see ei vii kuhugi. Sinus on see pärisasi, ausus olemas, millega sa seda teed. See on ainulaadne. Super!

Karl-Erik Taukar, «Can't Take My Eyes Off You» - 900 73 09

Maarja: Ma tean, et see lugu oli sinu jaoks väljakutse ja võibolla sinu hääl ja tegelik stiil ei ole kindlasti see, mis võibolla lööb  särama sellise võimsa looga, kus on vaja olla häälega üle kogu orkestrist ja pasunatest. Aga ma jäin rahule tegelikult, sa said sellega täiesti tublisti hakkama ja ei õigustanud minu kartust alguses, kui ma nägin, et sa selle loo valid, et kas see on sulle jõukohane. Väga kihvt ja šikk esitus.

Heidy: Näha on, et sa oled väga sihikindel. Näha on, et sa tahad väga võita. Väga õigesti teed. Sa sobid lavale suurepäraselt - oled väga hea laulja ja mitte ainult siin stuudios seda fakti vahendades, vaid ka televiisoris, mis tegelikult on kaks päris erinevat asja teinekord. Kui ma olen neid esitusi siin saadetes vaadanud varasemates saadetes, siis sa oled väga hea mulje jätnud. Esituse puhul meeldis mulle veel see, et sa oled väga kristalne ja selge oma olekult ja artikulatsioonilt samamoodi - taevas teab, sa ei ole mingi pudistaja! See on väga oluline. Sa oled üks tugevamaid minu meelest siin saates. Palju edu sulle!

Mihkel: Nagu näha, siis meie veterankohtunikule see pugemisstrateegia õigustas ennast. Aga vaata, Jaanus Rohumaa on minu sõber, ja sõbra kohus on öelda - silmad Heidyst eemale!

Elina Born, «Cry Me A River» - 900 73 10

Heidy: Elina, oh sa, oh sa! Maagiline kombinatsioon - sina ja see orkester. See kõik mõjus väga orgaaniliselt ja loomulikult. Mis ongi minu meelest üks olulisi võtmeid, see, kui vaataja tunneb ja tajub, et see tulen sul nii lihtsalt, elegantselt ja loomulikult, kuigi seal taustal võib olla tohutu pingutus. Sul tuleb see väga hästi välja. Sul on väga ilus ja isikupärane hääl ja sa mõjud ülimalt maagiliselt. Väga hea esitus!

Mihkel: Jaa, Elina, mulle ka väga meeldis! Mul on väga hea näha, et see niisugune vahepealne peataolek või väike kobamine, mis sul siin mõned saated olid, et see on läbi ja oled tagasi oma vormis. Ütlen ausalt, et ega see sinu esitus Rasmuse omale palju alla ei jäänud. Kui maailmas on natukenegi õiglust, siis ehk õnnestub 23. detsembril tulla siia kontserdile. See oleks väga tore.

Maarja: Elina, ma kiidan su loovalikut ja ma alati imetlen, kuidas sa lähened loole nii isiklikult. Nii värskendav oli kuulda ka lõpuks bigbandi saatel ühte imelist naishäält ja sul on nii kihvt just see erinev pool sinu hääles. Et on sellist jõulist kärinat ja sa oskad väga hästi tulla sellisest jõulisest jälle sellisele pehmele ja mõnusale, sensuaalsele hääletoonile. See põlemine ja kirg selles loos, tundus, et oled selle kõik läbi elanud, selle traagilise armastuse ja polegi oluline, mis tegelikult on. Seal laval usun alati, mida sa teed, see tuleb sul nii hästi ja enesekindlalt välja. Aitäh sulle sellle väga ilusa armastusloo eest.

Hea lugeja, milline võistleja on võitnud sinu südame? Kelle esinemised pole aga muljet avaldanud?

«Eesti otsib superstaari» otsesaade on TV3 eetris pühapäeviti kell 20.30

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles