Rootsis koguvad populaarsust lennujaamapulmad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abielu.
Abielu. Foto: AFP / Scanpix

Rootsis on viimasel ajal muutunud populaarseks lennujaamades abiellumine.

Paaripanijad tõid näite, et möödunud aastal sõlmiti Göteborgi Landvetteri lennujaamas 137 abielu,Stockholmi Arlanda lennujaamas aga abiellus möödunud aastal 437 paari, kirjutab STT.

«Tüüpilised abiellujad on olnud koos 10 – 15 aastat ja neil on ka lapsi. Need isikud pole varem leidnud aega abiellumiseks. Lennujaamas abiellujad teevad seda näiteks puhkusereisile sõitmise eel või ka järel. Uhkete riiete ja külaliste pealt hoitakse raha kokku,» sõnas üks Arlanda lennujaamas laulatusi läbi viiv pastor.

Pastor jätkas, et ka paljud veel ilma lasteta paarid on enda jaoks lennujaamapulmad avastanud.

«Need inimesed on unistanud välismaal abiellumisest. Kui nad aga avastavad, et see läheb liiga kulukaks, siis läheb käiku säästuvariant. Nad lasevad ennast lennujaamas paari panna ning alles jäänud raha eest suunduvad pulmareisile,» selgitas pastor.

Laulatus- või ka tsiviiltseremoonia toimub kas lennujaama kabelis või siis tähtsatele külalistele mõeldud ruumides. Pulmade korraldajate sõnul koheldakse abielluvaid paare kuninglikult.

«Talvel suunduvad paljud lennujaamades abiellunud reisile Taisse või suusatama Austriasse. Suvel on vastabiellunute lemmikreisipaigad Kreeta saar ja Hispaania, kuid ka Pariis ja Rooma,» lisasid pulmade korraldajad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles