Soovid kaalu kaotada? Tarbi vähem alkoholi!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamik meist seisab aeg-ajalt silmitsi kahe probleemiga: kuidas kaalu kaotada ja kuidas raha kokku hoida? Ometi ei taipa paljud, kui palju oleks võimalik kaalu kaotada või raha säästa vähendades tarbitava alkoholi kogust.

Kuigi oled võib-olla kursis, kui palju kilokaloreid peitub ühe veini- või õlleklaasi sees, võib aja jooksul olla lihtne kilokalorite lugemises järge kaotada, kirjutab femalefirst.co.uk.

Näiteks kaks klaasi veini kolmel õhtul nädalas annab kokku üle 750 kilokalori nädalas, mis on üle kolmandiku naiste vajalikust päevasest kilokalorite kogusest (soovitustlik umbes 2000 kilokalorit päevas). Baaris veini juues võivad need klaasid ka üpris kalliks maksma minna.

Lisaks sellele, et alkoholi tarbimise vähendamine mõjub hästi su rahakotile ja vöökohale, on sel positiivne mõju tervele kehale. Vaid see üks lisaklaas lemmikmärjukest igal õhtul või üle ühe õhtu võib just olla see, mis halba mõju avaldab.

Kas soovid teada, kui palju raha oleksid säästnud, kui oleksid eilse peo asemel koju jäänud? Või kui palju kilokaloreid vähem su arvel oleks? Change4Life on selleks loonud spetsiaalse kontrollija, kuhu tuleb sisestada alkohoolse joogi sort, tarbitud kogus, hind ja sugu ning seejärel annab kontrollija sulle teada, kui palju raha raiskasid, kui palju kilokaloreid tarbisid ning jagab soovitusi, mida järgmine kord teisiti teha.

Kontrollija leiad SIIT! NB: tegemist on ingliskeelse lehega, kus hindasid arvestatakse naelades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles