«Õhtusöök viiele» retseptid: Tauno võlus külalisi põnevate toitudega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtusöök viiele
Õhtusöök viiele Foto: TV3

Esmaspäevases «Õhtusöök viiele» kostitas külalisi mahetoidu pooldaja Tauno Laasik, kes on tegev Antoniuse õue Maitseelamuste kojas.

Tauno ostab kõik oma toidud turult, sest tahab kindel olla, kust üks või teine tooraine tuleb. Ta ei kasuta iial oma toitudes külmutatud kala või Poola õunu, sest kõik peab olema värske ja kodumaine.

1. eelroog: Kalkunimuna sõrnikud

Vaja läheb:

kalkunimunad

Nopri teraline juust

riivitud suvikõrvits

nisujahu

küpsetuspulber

vanillisuhkur

suhkur

sool

Valmistamine:

Purusta ja vahusta kalmunimunad anumasse, sega sinna nisujahu ja üks teelusikas küpsetuspulbrit. Seejärel lisa teraline juust ja riivitud suvikõrvits. Maitsesta vähese koguse suhkru ja soolaga ja lisa soovi korral ka vanillisuhkur. Kuumale pannile valada õli ja valada väike kogus segu pannile ning küpsetada niikaua kuni valmivad sõrnikupallid. Serveeri hapukoore, soolakala ja kalamarjaga

2. eelroog: Suitsuvutisalat vutisüdametega

Vaja läheb:

roheline salat

pehme juust

idusid

vutimunad

tükeldatud suitsuvutt

praetud vutisüda

Kaste:

küüslaugupea

2 basiilikutaime

mett

jõhvikamahl

sool, pipar

oliiviõli

Valmistamine:

Mikserda läbi roheline salat, pehme juust, idud ja eelnevalt keedetud vutimunad. Kastmeks segada kokku jõhvikamahl, mesi ja oliiviõli. Salatile maitse andmiseks lisada hulka üks terve küüslaugupea ja kaks basiilikutaime. Maitsesta soola ja pipraga. Vala kaste salati peale ja paku juurde pannil praetud vutisüdameid.

Pearoog: Peipsi koha juljeni padjal

Vaja läheb:

kohafilee

sool, till maitsestamiseks

porgand

pastinaak

porru

oliiviõli

kuusevõrse siirup

jõhvikamahl

Valmistamine:

Maitsesta kala soola ja tilliga. Tükelda porgand, pastinaak ja porru võrdseteks osadeks ja kuumuta võiga ahjus läbipaistvaks. Pärast ahjust väljavõtmist lisada oliivõli, kuusevõrse siirup, jõhvikamahl ja sool. Maitsestatud kala pane valminud segu peale ning siis tagasi ahju. Hoia kala 200 kraadises ahjus 10 minutit.

Magustoit: Ciabatta valgehallitusjuustuga

Vaja läheb:

Brie valgehallitusjuust

rosmariinioksa tükid

oliiviõli

murakamoos

ubinasahvt

Ciabatta

Valmistamine:

Valgehallitusjuust üle valatud oliiviõliga panna 10 minutiks 200 kraadisesse ahju. Lõikuda tükkideks ciabatta ning ahjust tulnud juust määrida ciabatta peale. Kõige peale määrida  murakamoosi ja maitsestamiseks ubinasahvt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles