«Õhtusöök viiele» retseptid: Kristi näitas, kuidas muuta purgitoit isuäratavaks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäevase «Õhtusöök viiele» võõrustajaks oli väike-ettevõtja Kristi Viitkar, kes pakkus osalistele enda poe saadusi ja suurem osa toorainest tuli purkidest.
Kristi on viimased paar aastat tegelenud oma ettevõtte ülesehitamisega, tal on kaks poodi, üks pealinnas ja teine Tartus. Poest leiab kõike alates makaronidest ja jahust kuni pähklitest kaussideni välja. Kristil on kolm last, kaks neist on juba suured, kuid peres on kasvamas ka pesamuna. Kristi teeb palju ja jõuab palju, nii on tal alati aega nii pere jaoks, poodide vahet sõelumiseks kui ka isiklikuks eluks. Kristile meeldib kui asjad on «korras nagu Norras».
Esimene eelroog: Maisi galettid taimsete pasteetidega
Vaja läheb:
maisivahvlid
erinevad pasteedid
maitserohelist
Valmistamine:
Serveeri kõik lahtiselt laual, las igaüks maiustab millega isu on.
Teine eelroog: Bruschettad ubadega
Vaja läheb:
Ciabatta viilud
rohelised oad
küüslauk
oliiviõli
Valmistamine:
Keeda ja prae rohelised oad küüslauguga. Serveeri ciabatta ja oliivõliga.
Pearoog: Trüflipasta ahjukanaga
Vaja läheb:
kana
pasta
shampinjonid
trüflid
maitseained
oliivõli
Valmistamine:
Keeda pasta. Prae pannil šampinjonid, lisa juurde trüflid ja maitseained. Pane kana ahju. Serveeri koos või eraldi.
Magustoit: Šokolaadi-chillipuding mangopüreega
Vaja läheb:
pudingupulber
piim
jahvatatud tšilli
mangopüree
Valmistamine:
Keeda puding valmis, lisa jahvatatud tšillit, pane vormidesse ja lase külmas seista. Serveeri koos mangopüreega.