Mis seob Sven Azojani ja Diana Klasi?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Klas
Diana Klas Foto: Arno Saar/ Õhtuleht

Sven Azojan nimetab ise ennast eelkõige loominguliseks inimeseks - ühtaegu nii näitleja, laulja, telekokk kui ka saatejuht. Hiljuti valmis Svenil koostöös näitlejatar-lauljatar Diana Klas'iga uus kontsertkava «Amore Mio». Mõlemad kinnitavad, et rohkem kui poolteist kuud kestnud harjutamine on kandnud edukat vilja. Buduaar rääkis Sveniga kõigest lähemalt.

Kaks eksootilise välimusega tuntud Eesti tegijat on omavahel küll juba väga ammused tuttavad, kuid koos laulmiseni jõuti alles sellel sügisel, mil Diana tegi Svenile ise ettepaneku.

Paljude kavas kõlavate laulude sõnade autoriteks on nii Diana kui ka Sven ise. Ligi poolteist tundi kestvas kavas kõlavad laulud nii eesti, hispaania, itaalia kui ka vene ja prantsuse keeles.

Sven on laiemale publikule tuntud ühtaegu nii telekokana, lauljana kui ka näitlejana. Miks just need ametid teda avalikkuse silmis kõige paremini iseloomustavad?

«Hea küsimus, millele lisan kohe, et need on vaid ametid, milles mind tuntakse, tegelikult on mul ameteid palju rohkem - avalikkus lihtsalt ei tea sellest midagi. Nii olen ma ka õhtujuht, ürituste organiseerija ja nii mõnegi huvitava projekti juht. Seega, tegelikult ei oskagi öelda, kes täpselt olen ja mis ametit pean. Kuid üks on kindel, need kõik ametid meeldivad mulle ja tunnen ennast neis kui kala vees,» naerab Sven.

«Minu elus on juhtunud nii, et mina ei ole oma ameteid valinud, vaid ametid on valinud mind! Seletan siis lähemalt. Amet number üks, telekokk, see tuli minu ellu väga ammu ja sellest on omal ajal ajakirjanduses juba liiga palju juttu olnud!»

«Teine amet, näitleja, jah, olen kunagi lõpetanud üpris tugeva põhjaga teatristuudio ja õppinud kolm aastat näitlemist. Isegi tööraamatus seisab märge - näitleja.»

«Näitlemistööd ma hetkel otseselt ei tee, kui välja arvata, et näitlemine on olnud ka kaamerate ees saadete tegemine või siis mõne väikese rolli mängimine paaris teleseriaalis. Ja jällegi, ma naudin seda tööd. Avaliku elu tegelasene pean ju ennast tihti taltsutama ja tagasi hoidma, kuid näitlejarollis saan olla keegi teine ja vahel isegi täpselt selline, nagu ma päris elus olla tahaksin. Olen kindel, et suuremad näitlejarollid on mul alles ees.»

Sveni kolmandaks ametiks on laulja, kuigi ise ta ennast lauljaks ei pea.

«Millegipärast on mind tõesti hakatud ka lauljaks kutsuma, kuid mina arvan, et pigem olen mees, kes vahel ka laulab. Lisaks olen kindel, et minu populaarsus lauljana on viimasel ajal tõusujoont näidanud seetõttu, et laulud, mida ma laulan, on minu enda kirjutatud, need esitused tulevad sügavalt minu seest.»

«Täpselt nagu näitlemise abil saan olla see, kes ma tegelikult olen, saan ma ka läbi laulmise tuua inimesteni selle Sven Azojani, kes ma tegelikult olen.»

Laulmine, näitlemine, telekoka amet - mis neid kõiki ühendab?

«Ühine nimetaja on - looming. Olen eelkõige looja inimtüüp. Olen oma eluteel kohanud inimesi, kes mängivad oma igapäevases elus teatrit, püües ära kasutada teiste inimeste tunded ja hinge.»

«Ehk siis inimesed, keda sa tegelikult ei saa usaldada, sest nad ei räägi enamus ajast tõtt. Mina olen aga see, kes «mängib» ainult laval olles - olgu selleks lavaks siis kokkamine teleekraanil, saadete juhtimine või pisikesed rollid seriaalides. Üks on kindel - oma päriselus ma ei mängi.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles