Vastusteta küsimused

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Ruttas
Priit Ruttas Foto: Erakogu

Priit Ruttas esitab 7. aprillil kell 19 kultuuriakadeemia mustas saalis Jevgeni Griškovetsi monodraama «Samal ajal».


Jevgeni Griškovets on Vene teatripildis harukordne fenomen. Ta ilmus umbes kümme aastat tagasi ootamatult publiku ette monoetendusega «Kuidas ma sõin koera» ning vallutas kõigi südamed oma siira, vahetu ning täiesti teistsuguse teatriga.



Oma monodraamade puhul on Griškovets ise teksti autor, lavastaja, näitleja ja sageli ka kunstnik. Ta räägib sellest, mis talle huvitav ja tähtis tundub, tuletab meile meelde midagi olulist, lihtsat ja liigutavat. Teda kuulates tekib kummaliselt soe tunne ja ühtlasi hämmastus: kuidas ma küll võisin unustada nii lihtsad asjad?



Kogu Griškovetsi loomingust kumab särav lapselik meel ja heatahtlik huumor absurdi üle, mis meid märkamatult ümbritseb ja millega me oleme harjunud, pärimata, mis on selle mõte.


Küllap tekkisid meil ammuses lapsepõlves küsimused kõige kohta, mis tundus oluline, aga vastuseid pole me saanud seniajani. Millegipärast oleme lakanud neid küsimusi esitamast. Ja polegi kedagi, kellelt küsida.



Etenduse lavastaja ja esitaja Priit Ruttas on lõpetanud Venemaa teatrikunstide akadeemia (tuntud kui GITIS), kunstnik Peeter Krosmann töötab Tartu kõrgemas kunstikoolis maaliõppejõuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles