Mida kujutab endast suhe biseksuaalse mehega?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kas oleksid nõus koos olema mehega, kes sulle ausalt tunnistab, et lisaks naistele meeldivad talle ka teised mehed? Võib-olla hindad tema julgust sulle seda tunnistada, kuid ometi võib tekitada hirmu teadmine, et tema huvi võivad äratada naistele lisaks ka meessoost isikud.

Ada Calhoun, kelle abikaasa Neal on biseksuaalne, jagas portaalis Glamour oma kogemusi kooselust biseksuaalse mehega ja sõna said ka eksperdid.

Kuigi Calhouni abikaasa oli naisega algusest peale oma seksuaalsuse suhtes aus, ütles naine, et see teadmine oli tema jaoks hirmuäratav.

«Mind aitas see, kui ma sain aimu biseksuaalsuse olemusest. Oluline on vahet teha seksuaalse orientatsiooni ja seksuaalse käitumise vahel. Teadlased on selgitanud seda nii, et mees võib tunda suuremat ligitõmmet meeste vastu ja väiksemat naiste vastu, kuid ikkagi kohata naist, kellega soovib oma elu lõpuni koos olla ning monogaamset elu elada. See tähendab, et oma orientatsioonilt on ta biseksuaalne, kuid seksuaalse käitumise poolest on ta hetero,» selgitas Calhoun.

Kuid paljud naised pelgavad, et mees võib vaid ajutiselt biseksuaalne olla ning lõpuks avastada, et ta on homoseksuaalne. Tegelikult selgitavad eksperdid, et seksuaalsuse kujunemine võib hoopis vastupidine olla: mehed kahtlevad oma seksuaalsuses ja katsetavad suhteid mõlema sugupoolega, kuid lõpuks mõistavad, et eelistavad naisi.

Calhoun lausus oma suhte kohta, et tema mees olevat juba 20-aastaselt teadnud, et on biseksuaalne. «Ta ütles, et tema puhul on see suhe 80:20 naiste kasuks. Ta on alati oma seksuaalsusega rahul olnud ja nüüd oleme 12 aastat monogaamses suhtes olnud, 8 neist abielus,» sõnas naine.  

Kuidas aga panna suhe biseksuaalse mehega toimima? Psühholoogid soovitavad mehega väga ausalt sel teemal rääkida ja täpselt välja selgitada, mida ta mõtleb, kui ütleb, et on biseksuaalne. Arengupsühholoogia professor Lisa Diamond aga hoiatab, et küsimuse valikul tuleks olla ettevaatlik. «Pidage meeles, et küsimus «kas sulle meeldivad mehed?» ei tähenda sama, mis «kas tahaksid seksuaalset suhet mehega?»,» sõnas Diamond.

Pole tähtis, kellega sa kohtamas käid, armastuse juurde kuulub julgus tundmatus kohas vette hüpata. Abielunõustaja Barbara Hernandez ütles, et tegelikult oleneb kõik inimese väärtushinnangutest ja pühendumise tugevusest. Samuti on Hernandeze sõnul tähtis, kas mõlemad partnerid oleks nõus suhte nimel vaeva nägema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles