Kolm levinud müüti seksi kohta

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Hiljuti USAs läbi viidud uuringust selgus, et naised ja mehed kogevad parimat seksi 30ndates eluaastates. Uuringu läbiviijad tegid sellest järelduse, et mõlemad sugupooled saavutavad seksuaalsuse kõrgpunkti just 30ndate eluaastate paiku.

Kuid antud uuringu nõrgaks küljeks oli see, et küsitleti suhteliselt väikest gruppi inimesi – ligikaugu 1200 –, seega võivad tulemused olla eksitavad, kirjutab YourTango.

Millised on laialt levinud müüdid seksi kohta, mis tuleks aga unustada?

1. Mehed saavutavad seksuaalse haripunkti varem kui naised.

Levinud uskumuse järgi saavutavad mehed seksuaalsuse tipu umbes 18-aastaselt ja naised umbes 30-aastaselt. See paneb aga naisi ja mehi uskuma, et nad pole kunagi täpselt samal tasemel, kui tegemist on seksuaalse intiimsuse nautimisega. Selle tulemuseks võib olla üksteisest võõrandumine.

2. Mida vanemaks sa saad, seda vähem huvitud sa seksist.

Suur müüt seksi kohta on see, et mida vanem sa oled, seda vähem on seksis kirge ja naudingut. Mõned usuvad, et pärast teatud vanusepiiri ületamist, pole üldse enam mõtet seksida. See müüt muudab vanemaks saamise veelgi negatiivsemaks. Inimese keha muutub aja jooksul ja paljud võivad tõesti teatud vanuses otsustada, et seksil pole mingit mõtet. Tegelikult võiks aga uurida uusi võimalusi, kuidas rahuldust leida, mitte seksist täielikult loobuda.

3. Pikaajalises suhtes muutub seks lõpuks igavaks.

See müüt põhjustab inimeste pöördumise erinevate sõltuvuste poole, et oma vajadusi rahuldada; armukeste otsimist või olemist suhtes, kust puudub seks. Usutakse, et pikaajalises suhtes harjuvad partnerid üksteisega niivõrd ära, et seksis pole enam midagi üllatavat ega põnevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles