Diori uus nägu on Iisraelist pärit «Tuhkatriinu»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Prantsusmaa kuulsa Diori moemaja uueks näoks on Iisraeli teismeline tüdruk, kes sattus suurest vaesusest üleöö suure rikkuse keskele.

14-aastane Sofia Mechetner kasvas üles Tel Avivis vaestelinnaosas ning ta ema töötas kolmel töökohal, et oma kahte tütart ja poega toita ja katta, edastab Daily Mail.  

Perel oli mõnikord raha nii vähe, et neil ei olnud korralikku süüa laual.

Mitmed väljaanded on Sofia Mechetneriga juhtunut nimetanud tänapäevaseks Tuhkatriinu looks.

Sofai tähelend sai alguse, kui ta avastast Iisraeli modelliagentuur ning teda tutvustati prantslasest moeloojale, kes temaga lepingu sõlmis.

Venemaa Kaug-Idast pärit juudipere kolis Iisraeli Tel Avivi, kus tulevane tippmodell üles kasvas. Ta jagas väikest tuba oma õe ja vennaga, magades ise põrandal.

«Ma ei ole ärahellitatud, selle tõttu saan ka kõige raskemate asjadega hakkama,» lausus noor modell.

Ehitustöölisest isa lahkus pere juurest, kui Sofia oli kümneaastane.

Ema sõnul teenis ta nädalas umbes 1000 seeklit, mis oli pere ülalpidamiseks liiga vähe, kuid kõige vanem laps Sofia oli talle toeks, aidates nooremaid hoida.

Sofia aitas pärast kooli ka ema, kes töötas poole kohaga koristajana.  

180-sentimeetrisel Sofial, kellel on pikad blondid juuksed ning ilusad sinised silmad, ei olnud varasemast modellitöö kogemust, kuid sellegipoolest sai temast professionaalne modell.

Ta suundus koos oma protežeega Pariisi, kus osales pildistamisel, kuid seal ta eriti silma ei jäänud.

Kuid Pariisis kohtusid nad juhuslikult Diori juhtivdisaineri Raf Simonsiga, kes kohe noores naises potentsiaali nägi. Ta võttis ühendust Pariisi modelliagentuuriga, kes Sofiat liiga nooreks ja ebaküpseks pidas ning ütles, et Diori moemaja on Tel Avivist pärit tüdrukust huvitatud.

Paar nädalat hiljem sõlmiti temaga kahe aasta pikkune ja 200 000 dollari suurune leping.

Tüdruk helistas emale Iisraeli ja ütles, et ema võib töötamisest loobuda.

Sofia sai koolitust, kuidas laval kõndida ja muud modellile vajalikku ning ta tegi moelavadebüüdi Pariisi moenädalal.

Osa väljaandeid kritiseeris, et moetööstus kasutab lapsi ära, viidates Sofiale.

Tüdruku agent Roberto Ben Shoshan kinnitas, et verinoorel modellil on alaline saatja, kellega koos ta elab, käib moeüritustel ja fotosessioonidel.

Sofia kinnitusel tahab ta saada hea hariduse ja kooli lõpetada, seda hoolimata asjaolust, et ta peab samal ajal ka tööd tegema.

Sofia annab teenitava raha emale. Nad on juba kolinud suuremasse ja uuemasse korterisse, kus tüdrukul on oma tuba. Seal on ka suur elutuba ja köök ning vannituba.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles