Urmas Sõõrumaa: Ma polnud koopas koos elajate ja madudega!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sõõrumaa
Urmas Sõõrumaa Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Suurärimees Urmas Sõõrumaa rääkis esimest korda telekaamerate ees Karmel Eiknerile oma muljetest olla pimedas ruumis, mis on taoismifilosoofia tippkogemus.  «Pimedus võib olla valge, roosa või roheline,» jutustas Sõõrumaa ja tunnistas, et ka temal oli esimesel päeval veidi õudne.

Idamaade kultuur huvitab Sõõrumaad juba palju aastaid, kuid ta võttis sellest omaks vaid need tõed, mis tema praegusesse ellu sobivad: «Lisaks oma elule on mul Rotermanni kvartalis varsti olemas ideaalsed tingimused seda kogemust ka kõigi soovijatega jagada.»

Foto: ETV

Urmas Sõõrumaa veetis kolm nädalat Taimaal täielikus pimeduses, et korrastada oma meelt.

«Aga miks mulle meeldis see Taimaa pime ruum, sest see oli tehtud valgele inimesele mõnusaks. Ärge mõelge, et ma olin kuskil koopas koos koopaelajate ja madudega. Tegelikult elasin ma maahotellis, mis oli selleks spetsiaalselt kohandatud,» rääkis Sõõrumaa «Ringvaatele» oma kogemusest.

Sõõrumaa kinnitas, et ei olnud pimedas toas üksinda ning kolmandaks nädalaks hakkas nägema lausa teiste inimeste aurasid. «Esimesel õhtul tekkis mul natuke hirmutunne. Ma kavatsesin seal kolm nädalat olla, oli esimene õhtu ja tekkis surutuse tunne,» selgitas Sõõrumaa.

Ta lisas, et pime ruum ei ole midagi erilist ja üha rohkem tehakse suurtes linnades pimeõhtusööke. «See maitse, mida sa saad toidust kätte, on hoopis teine. Pimeruumis olles ja nägemise blokeerimisel hakkavad tööle teised aistingud, väheneb ajukoore kontroll ja sealt paljud protsessid edasi,» ütles Sõõrumaa.

Pimeda ruumi tahaks ärimees ka Tallinna Rotermanni kvartalisse tuua. «Mul on selleks väga head tingimused ja ma tulin sellele mõttele sealsamas pimeruumis,» ütles Sõõrumaa, kelle sõnul on ka Eestis inimesi ja gruppe, kes pimedas mediteerivad või on lihtsalt vaikuses. «Mul on ideaalsed tingimused olemas,» kinnitas Sõõrumaa.

Vaata intervjuud Sõõrumaaga SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles