Video: Tartu Madruse tänava silt kadus nagu vits vette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksikad madrused
Seksikad madrused Foto: megafancy.com

Tartus peavad linnaga sõda inimesed, kes elavad vastu tahtmist Madruse tänaval. Nimelt kandis see lühike tänav veel hiljuti Kvissentali tee nime kuid muudeti ära. Kohalike arvates on aga nimi alandav ja solvav.Täna sai nädalavahetusel alanud sündmus järje.

Rikaste ühes elurajoonis Tartus on mitmeid laevandusega seotud tänavanimesid. Näiteks: Kapteni, Lootsi, Pootsmani, Tüürimehe jne. Aga, et üks pisike põiktänav, mis siiani kandis Kvissentali kvartali nime, saaks ka oma nime, tegi linnavalitsus muudatuse ning tänavajupp saigi nimeks Madruse.

Foto: megafancy.com

Reporter käis kohal ja püüdis leida samalt tänavalt üht kohalikku, kes oskaks Madruse  tänava kohalike elanike pahameelt põhjendada. Kuigi osade majade ees olid autod ja näha, et pererahvaski kodus, siis kaamera ette ei julgenud neist keegi tulla.

Ja ega nad tegelikult ei läinud ka sellest ise linnavalitsusse kurtma, vaid üllatuseks palgati selleks hoopis advokaat.

Tartu linnainsener Mati Raamat: Me ei ole kunagi kedagi ukselt tagasi saatnud, kui tullakse oma muresid kurtma või mõtteid avaldama. Nojah, aga need põhjendused antud juhul on nagu nad on.

Foto: megafancy.com

Küll aga rääkisid meeleldi Madruse tänava naaberelanikud reporteriga meelsasti.

Mis mõtteid siis Madruse tänava nimi neis tekitas?

Pootsmani tänava elanik Anne: See teeb häbi teistele Kvissentali elanikele. Ma ei näe küll mingit probleemi tänava nimes. Need inimesed seal Madruse tänavalon veidike imelikud küll.

Tüürimehe tänava elanik Gertrud: Ma ei tunne ühtegi inimest, kes elab Madruse tänaval, aga küllap nad on väga toredad inimesed. Sama toredad, kui Tüürimehe tänaval. Aga mina poleks küll mingi tänava nime pärast probleemi tõstatanud.

Lootsi tänava elanik Helle: Mina poleks küll tundnud, et Madruse tänava inimesed on kehvemad, kui muud.

Tartu Linnavolikogu peab nüüd otsustama, kas Madruse tänav saab uue nime või mitte.  Aga öö jooksul sai asi hoopis ootamatu pöörde, sest Madruse tänava elanikud on jõuga oma tänava sildi maha kiskunud.

Mati Raamat: No eks nad nüüd tahavad seal oma meelsust näidata. Madruse tänava sildi asemel on Kvissentali tänavasilt tagasi. Kui nad nüüd püüavad tänava nimest lahti saada korrekselt ehk juriidilisel moel, siis nad võiksid ka teistes asjades juriidiliselt korrektsed olla. Seda, mida nad hetkel teevad, ei saa väga korrektseks tegevuseks nimetada.

Foto: megafancy.com

Ka internetikommentaariumid kihavad Madruse tänava nime seikluste ümber:

Annika Karu: Süda läks pahaks, ma arvan, et uhke Madruse võiks need jubedad rikkurid oma nõmedate majadega küll pikalt saata, nad ei väärigi nii uhket tänavanime!

A: Madruse tänaval elavad kompleksides vaevlevad ja tööd mitte teha viitsivad logardid!! Neil häbi, madrus ju töökas inimene!

Toomas: Rahaga ei saa ju mõistust pähe osta!

Mida sina asjast arvad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles