Videod! Vaata Simple Sessioni eilseid kvalifikatsioone

Meisi Volt
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simple Session 2015, esimene võistluspäev ja BMX-i kvalifikatsioonid
Simple Session 2015, esimene võistluspäev ja BMX-i kvalifikatsioonid Foto: Kristhel Vaht

Eile toimusid Tallinnas Tondiraba jäähallis Simple Session 15 kvalifikatsioonid, mis selgitasid välja need 25 rulatajat ja 24 BMX-ratturit, kes tänastes kell 12 algavates rula- ja kell 18 algavates BMX-finaalides hakkavad võistlema. Finaalidest teeb suurejoonelise ja põneva kommenteeritud teleülekande Red Bull TV, mis on nähtav ka Simple Sessioni kodulehel.

Eilsetest kvalifikatsioonidest otseülekannet ei toimunud, kuid nüüd on videod netis järelvaatamiseks üleval: eraldi kolm BMXi heat'i ja kaks rula-heat'i.

Kokku võistles kvalifikatsioonides 88 BMX-ratturit ja 67 rulatajat 34 riigist.

Rula kvalifikatsioonides võidutses 20-aastane Venemaa sõitja Egor Kaldikov, teiseks tuli 18-aastane Bruno Serna Portugalist ning kolmandana kvalifitseerus finaali kõigest 15-aastane Robin Bolian Prantsusmaalt. Otse finaalis sõidab eelmise aasta võitja Greg Lutzka ning ka napilt joone alla jäänud Simple Session 2013 võitja Max Kruglov, kuna üks finaali kvalifitseerunutest, Samu Karvonen Soomest loobus. 

BMXis võidutses juba neli korda Simple Sessioni võitnud 25-aastane kanadalane Drew Bezanson, teine oli 21-aastane ameeriklane Larry Edgar ja kolmas 18-aastane Mike Varga samuti Kanadast.

Detailseid võistlustulemusi ja homset stardilisti saab vaadata Simple Sessioni punktiskooride tabelist.

BMXis oli eestlastest parim sooritus Erik Orgol, kes tuli 51. kohale. Talle järgnes korduvalt Simple Sessioni BMX-finaali pääsenud ning Eesti parimaks BMX-ratturiks peetav Andres Lainevool (52. koht). Järgnesid Enrico Orobko (65. koht), Talis Viirpalu (64. koht), Rasmus Paimre (74. koht), Rain Randväli (77. koht), Arto Arukuusk (81. koht), Taavi Tarmas (84. koht), Silver Soonik (86. koht). Joosep Nilk jäi vigastuse tõttu võistlusest kõrvale. 

Rulatajatest järgnesid Tubinale kvalifikatsioonides Toomas Seppänen (38. koht), Romario Siimer (40. koht), Kristjan Prik (44. koht), Henri Räim (50. koht), Tim Prozorov (51. koht), Raul Urberg (52. koht), Jarmo Kangro (55. koht), Jürgen Sarjas (56. koht), Rain Lindemann (58. koht), Kristjan Eier (59. koht), Kristo Õismets (61. koht), Nils-Eerik Vesberg (62. koht), Christpfer Kerdt (67. koht). 

Foto: Erlend Štaub

Juba kahe kuu pärast jõuavad Simple Session 15 võistlused Red Bull Signature Series ekstreemspordisaadete sarjas USA juhtiva telekanali NBC Sports eetrisse, mis levib 78 miljonis kodus üle riigi. Tunnipikkune on ekraanil 14. juunil ning on pühendatud täielikult Simple Sessionile, tutvustades võistluste taustal muuhulgas ka Eestit. Red Bull Signature Series sarja kohta leiab täpsemat infot siit: www.redbullsignatureseries.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles