Silvi Vraiti petnud kelmi ohver: vihkan ennast elu lõpuni, et sellise inimesega kohtusin

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvi Vraiti petnud kelmi ohver: vihkan ennast elu lõpuni, et sellise inimesega kohtusin
Silvi Vraiti petnud kelmi ohver: vihkan ennast elu lõpuni, et sellise inimesega kohtusin Foto: Kanal 2 / Radar

«Radaris» sai järje šokeeriv lugu ülemöödunud nädalast, kui avalikkuse ette jõudis armastatud muusik ja pedagoog Silvi Vraidi poja pihtimus, et ema noor elukaaslane mässis lauljanna elu lõpul võlgadesse.

Silvi Vraidiga seotud kuritöö polnud sellele kelmile esimene. «Radarile» teadaolevalt on petturi võrku langenud veel kaks naist. Kurikael, kes kannab nime Silver Tamm, on politsei poolt tagaotsitavaks kuulutatud.

Üks neist, varjunimega Merike, oli valmis rääkima oma kokkupuutest Silver Tammega seepärast, et hoiatada teisi naisi Silveri meelituste eest. Põhjus, miks ta tegi seda varjatud näo ja häälega oli see, et ta ei ole iial rääkinud oma pojale, milline jätis on ta isa. Ta loodab, et poeg ei saa seda iial teada.

«Ma vihkan ennast elu lõpuni, et ma sellise inimesega üldse kohtusin,» tunnistas Merike.

Kõik sai alguse kaheksa aasta eest, mil Merike kõrvuni armunud oli. Peagi selgus, et ta ootab Silverilt last.

Merikese sõnul hoiatasid tuttavad ja ema teda Silveri eest, kuid ta oli sellel hetkel kõrvuni armunud ja ei uskunud kedagi.

Pere elas ühetoalises korteris, kus üür oli 5000 krooni. Neil oli kokkulepe, et üüri eest tasub Merike ja kommunaalide eest Silver. Ühel hetkel avastas Merike, et Silver polnud midagi maksnud. Teada sai ta sellest lõpuks läbi inkassofirma. Lisaks kasutas mees tema krediitkaarti.

Kõigi võlgade põhjus oli Silveri kasiinosõltuvus. Kui Merikeselt enam midagi võtta polnud, asus ta internetis uusi tutvusi sobitama.

Võlgadest hoolimata uskus Merike, et elu läheb paremaks. Pärast beebi sündi lubas mees, et ta muutub, ning Merike andis talle võimaluse. Silveril oli aga samal ajal palju teisi naisi.

«Minu jaoks saigi see kiirema lõpufiniši, kuna ta tuli ka sünnitusmajja teise naise juurest,» ütles Merike. Merikese päästis halvast olukorrast hea sõbranna, kes sõna otseses mõttes tuli, pakkis ema ja lapse asjad kokku ning viis nad minema.

Merike on Facebookis suhtluses veel ühe Silveri naisega, keda tabas sarnane saatus. Ka sellest suhtest sündis laps. Too ema, kes koos lapsega elab Soomes, ei looda samuti Silveri poolt mitte mingit toetust saada. Ta on ammu kaotanud lootuse, et ta Silveri tekitatud võlad tagasi saab.

«Ma ei tahagi seda raha. Tahan vaid seda hingerahu, et mu laps ei kuuleks mitte kunagi, kes on ta pärisisa ja saan oma eluga minna edasi,» ütles Merike.

Merikese sõnul otsib Silver oma ohvreid peamiselt internetist. Mehe saadetud kirjad ei erine sellest, millega ta püüdis kaheksa aasta eest õnge Merikese.

Politsei poolt on kommentaar nendele juhtumitele see, et kui naised ise andsid oma pangakaardi Silverile kasutada, siis polegi midagi teha. Küll aga on Silver politsei huviorbiidis teiste kuritegude tõttu.

Silveri kuritegude register ulatub aastasse 1997. Teda on kohtulikult karistatud kaheksa korda varguste eest. Viimastel aastatel on temaga seoses tehtud politseisse mitmeid kaebusi avaliku korra rikkumise ja purjuspäi laaberdamise pärast.

Põhjus, miks politsei Silverit otsib, peitub tema 2012. aasta kuriteos, mil ta jäi vahele auto joobes juhtimisega. Toona määrati talle karistuseks viis kuud ja kakskümmend kaheksa päeva tingimisi. Paraku ei täitnud ta kohtu poolt määratud kontrollimeetmeid ja seetõttu otsustas kohtutäitur pöörata karistuse täitmisele. Vabatahtlikult Silver vanglasse ei ilmunud ja tõenäoliselt redutab ta hetkel Saksamaa.

Merike hoiatab, et Silver on juba asunud endale uusi ohvreid otsima. Kiri, mida saates näidati, on saadetud viimase nädala jooksul ühele Eesti naisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles