ELU24 LIVE/ külas käis Ameerikas resideeriv lauljatar Janne Saar

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Elu24 LIVE alustab taas!

Esimese külalisena saabus neljapäeval, 18. septembril kell 12 Elu24 stuudiosse hetkel Ameerikas resideeriv lauljatar Janne Saar.

Janne Saar (28) on lauljatar, kes on välja andnud kaks albumit ning on tuntud tüdrukutebändist Nexus

Foto: SL Õhtuleht

2006. aasta suvel, kui Nexus lahku läks, tegi Janne algust oma soolokarjääriga. Aasta lõpupoole ilmus tema debüütsingel "Millist armastust". Väidetavalt püsis see raadiojaamade sahtlites terve aasta ning on siiani Janne kõige edukaim singel. Lugu saavutas 2006. aasta Raadio 2 Aastahiti konkursil 7. koha.

Foto: Level Records

2007. aasta varakevadel ilmus Janne teine singel "Shiny Lights", millele loodi ka muusikavideo. Video sisaldab klippe, kus Janne laulab, tagatantsijad tantsivad ning bändiliikmed mängivad instrumente suure vilkuva ekraani ees, mis katab tervet seina. Kuigi loole korraldati promo Saksamaal jäi see suurema tähelepanuta.

Janne tõdes, et otsus Saksamaal singel välja lasta oli tema muuskiakarjääri halveim otsus. "Kõik läks nii valesti, kui üldse võimalik. Management oli vale, lugu oli vale, video polnud piisavalt originaalne, raha investeerisin valesti," kommenteeris Janne meedia vahendusel.

Foto: ARTUR SADOVSKI/PM/EMF

2007. aasta augustis ilmus poelettidele Janne debüütalbum "Millist armastust". Lisaks eelnimetatud loole väljastati plaadilt singlitena ka "Lootus", "Remember", "Sädemed".

Lisaks debüütalbumile ilmus sama aasta lõpus ka teine album "Janne unejutud - 7 imeilusat Grimmi muinasjuttu". Plaat sisaldab vendade Grimmide muinasjutte ja ballaadi "Unelaul", mis loodi USA-s Capitol Records'i poolt.

2008. aasta aprillis ilmus Jannel kolmas singel, mis kannab nime "Teemant". Oktoobris ilmus raadiojaamadesse Janne singel "Palun jää". Žanrilt rokilik lugu saavutas kõige rohkem tähelepanu Raadio Uunos, mille playlistis püsis antud pala kolm nädalat järjest

Foto: Elu24

2008. aastal toimus Eesti Laul esimest korda, kust võttis osa ka Janne. Tema kahest saadetud laulust pääses edasi pala nimega "Too good for you". Laulule lõi video Eesti kunstnik Martin Saar. Video räägib naise elust koos mehega, kes arvab, et naine peaks talle hommikust õhtuni süüa serveerima ja muid maiseid naudinguid pakkuma.

Janne ise kommenteeris:"Video sümboliseerib laulu sõnu. See on meeste ja naiste vahelisest soolisest ebavõrdusest. Tahan, et kõik naised maailmas seisaksid oma õiguste eest ning ei laseks meestel end halvasti kohelda. Olen näinud naisi kannatamas suhetes, neid on alandatud, kuid neil puudub julgus vastu astuda." "Too good for you" saavutas Eesti Laulu finaalsaates kaheksanda koha.

Foto: Photo Factory

Ka 2010. aastal proovis Janne looga "Meeting the wolf" pääseda "Eesti Laulu" konkursile. Lugu läbis küll eelvooru, kuid diskvalifitseeriti paar päeva hiljem, kuna laul avalikustati enne lubatud tähtaega ehk 1. septembrit. Janne asemele pääses poolfinaali Tiiu Kiik. Janne võttis osa ka Eesti Laul 2012 looga "Fight For Love", kuid finaali ta ei pääsenud.

Foto: ERR

Pärast Eesti Laulu ilmus Jannel laul "Ma ei mõista sind", kus teeb kaasa ka laulja Uku Suviste. Duetti tutvustati 7. mail Raadio Uuno Hommikuprogrammis. Lugu jäi sellegipoolest ilma tunnustuseta ega pääsenud raadiote playlisti.

Juulikuus 2009 ilmus Jannel suvesingel "Mis näitab kell?", mis Raadio Elmaris püsis top 10's paar nädalat.

2009. aasta septembri lõpus lendas Janne Los Angelesse, kus ta viibib tänaseni. Oma MySpace'i lehele on ta postitanud lugusid, mis Ameerikas valminud on. 7. märtsil 2010 esitleti Raadio 2s Janne lugu "I don't know".

Foto: Teet Malsroos/SL Õhtuleht

2011. aasta märtsis avaldas Janne internetis oma uue loo "Me näeme veel", mille autoriks on Laika Virgin. Laulule lõid Ameerikas resideeruv Carola Madis ja fotograaf Isaac Matthew White muusikavideo, kus Janne viibib varahommikul Los Angelese mägedes.

Foto: Allan Keian

22. augustil jõudis Eestis poelettidele Allan Keiani romaan "Puhtsüdamlik ülestunnistus", mille kaant kaunistab Janne Saar.

Janne külastab hetkel Eestit ning sa näed teda live`na Elu24 lehel.

Vaata järele, mis saates toimus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles