Apple: tegu polnud iCloudi turvaauguga, vaid sihtmärgiks olid konkreetsed kontod

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jennifer Lawrence ja Rihanna sattusid häkkerite ohvriks
Jennifer Lawrence ja Rihanna sattusid häkkerite ohvriks Foto: SCANPIX

Apple eitas, et staaride isiklike fotode lekkimiseni viis iCloudi turvaauk. Firma sõnul uuriti hoolikalt, kas teenus iCloud oli häkkeritele abiks intiimsete piltide kättesaamisel.

Apple teatas nüüd, et teatud kuulsuste kontod olid lekitajatele sihtmärgiks pärast seda, kui nood said enda valdusse kasutajanimed, salasõnad ja turvaküsimused, kirjutab Digitalspy.

«Kui vargusest teada saime, olime juhtunust nördinud ja mobiliseerisime koheselt Apple'i spetsialistid, et allikas üles leida. Klientide privaatsus ja turvalisus on meie jaoks kõige tähtsam,» seisis firma pressiteates.

«Pärast 40-tunnist uurimist leidsime, et teatud kuulsuste kontod kompromiseeriti väga sihipärase rünnakuga kasutajanimedele, salasõnadele ja turvaküsimustele. See on teguviis, mis on internetis kahjuks väga tavaliseks saanud.»

«Ükski meie uuritud juhtum ei tulenenud ühestki mistahes Apple'i süsteemi, sealhulgas iCloudi või Find My iPhone'i, lahtimurdmisest. Jätkame koostööd võimudega, et aidata juhtumiga seotud kriminaalid üles leida.»

Pühapäeval jõudsid internetti mitmete staaride intiimfotod, mis olid pärit nende iCloudi kontodelt. Sadakonna ohvri seas olid Jennifer Lawrence, Victoria Justice, Aubrey Plaza, Avril Lavigne, Amber Heard, Candice Swanepoel, Cara Delevingne, Farrah Abraham, Gabrielle Union, Hayden Panettiere, Hilary Duff, Jenny McCarthy, Kaley Cuoco, Kate Upton, Kate Bosworth, Kim Kardashian, Kirsten Dunst, Lea Michele, Mary-Kate Olsen, Rihanna, Scarlett Johansson, Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Winona Ryder ja Dave Franco.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles