Sel reedel esineb Tallinnas Berliini underground techno DJ Thomas Hessler

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Techno-produtsent ja DJ Thomas Hessle
Techno-produtsent ja DJ Thomas Hessle Foto: Promopilt

Sel reedel alustab Tallinnas uus krõbedamale muusikale keskenduv üritus Boing Punk Tschak Harju tänaval asuvas ööklubis Privé. Peaesineja on sügisel MÜRK üritustesarja sünnipäeval täismaja toonud Berliini DJ Thomas Hessler.

“Boing Punk Tschak on üritus millega mujal maailmas ülipopulaarne techno muusika  rebitakse välja Eesti undergroundist ja pannakse hõbetaldrikule. See ei tähenda, et peame loobuma teatud intiimsusest ja korralikust technost vaid pigem korraldame asja teisel skaalal, mis võimaldab teha kvaliteetsemat produktsiooni ja tuua kvaliteetsemaid artiste,” kirjeldab uut üritust Mürk korraldaja Hugo Murutar.

Thomas Hessler on uue põlvkonna DJ ning produtsent.

Noor, Berliinist pärit DJ on selgelt teel techno-skene tippu - paar nädalat tagasi just avaldas üks mõjukaimaid plaadifirmasid Index Marcel Fengler tema uue vinüüli. Lühikese karjääri jooksul on ta esinenud mitmetel Euroopa suurimatel festivalidel ning oma sünnilinna peamistes techno-mekades nagu Tresor ja Berghain.

Tema DJ-setti iseloomustavad sügavad ja tumedad helimaastikud. Hessleri eesmärgiks on panna kuulajad eufooriliselt tantsima, kuid veelgi olulisemaks peab ta seda, et publik tunnetaks lugude tuuma ning toimuks justkui hingeline puhastumine

Lisaks Thomas Hesslerile valivad muusikat kohalikud talendid DJ 1DERL&, Enar “Rakett” Essenson, Katja Adrikova, Artur Lääts ja Mihkel Maripuu. Visuaalsete installatsioonide eest vastutab VJ Faze.

Intervjuu DJ Thomas Hessleriga:

Räägi natuke endast ja kuidas said lähedaseks muusikaga?

Töötasin kokana ja tegin siin-seal juhutöid. Kokkupuude muusikaga algas, kui olin 6-aastane. Minu isa oli helilooja ning meil on perekonnas pikk muusikaline taust ja traditsioon.

Alguses olin väga sees hip-hopist, kuid mingi hetk läks see skene liiga “gängstaks” ning tundsin et see pole enam minu jaoks. Kerime natukene edasi... Sattusin Tresorisse Jeff Millsi vaatama - ma olin lummatud. Vibe oli väga hea ja inimesed olid sõbralikud. See oligi minu jaoks pöördepunkt.

Mis olid sinu esimesed sammud pärast seda?

2010 ja 2011 hakkasin Soundcloudi üles laadima igakuised podcaste, kuni minuga võeti ühendust ja sain enda esimese professionaalse ülesastumise Kreuzbergis - ühes underground Berliini keldris. Inimesi oli seal umbes sada ja hakkasin seal regulaarselt mängima. 5 kuud pärast seda pääsesin juba Tresorisse mängima.

Sa oled mänginud ka Berghainis?

Jah, ja see oli arvatavasti üks minu parimaid kogemusi laval. Kõik klubitöötajad olid sõbralikud ja professionaalsed, mis tegi omakorda mu olemise enesekindlaks ja mugavaks. Tundsin juba pärast esimest kaht lugu, et rahva meeleolu on hea ja nad tulevad minuga kaasa. Pärast kahte tundi kiskus aga asi juba vägagi emotsionaalseks. Rahva energia on seal ulmeline.

Kui sa läheksid ajas tagasi, mis esinemisi sa tahaksid näha?

Kindlalt esimesena tahaks näha mõnda Mozarti kontserti ja kohe tagasi koju (naerab). Lisaks võtaksin nädalase puhkuse New Yorgis hip-hopi varajastel päevadel. Kindlasti tahaks näha, kuidas techno Detroidis sündis - näha kuidas meistrid sünnitavad uut kultuuri!

Üks klassikaline küsimus ka, on sul mingit nõuannet nooremale generatsioonile?

Ära ürita end sundida midagi vägisi tegema või välja mõtlema. Leia oma interpretatsioon asjadest! Ole avatud uutele ideedele ja austa inimesi, kellega sa koostööd teed.

Ja eestlastele...

Ma ootan seda! Lets get verrückt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles