Ärevad hetked: Kanal 2 reporterit piirasid Ida-Ukrainas maskides kaikamehed

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reporter.ee

Ida-Ukrainas sattus kriitilisse olukorda Kanal 2 reporter Silver Meikar.

Kui päeval sai «Reporter» teha Donetskis rahlikult tööd ja pääses isegi sisse okupeeritud oblastivalitsuse hoone esimesele korrusele, siis näiline turvalisus kustus, kui nad naasid hotelli.

«Kuskil kella kahe ajal öösel saabus hotelli restorani kuus kaigastega relvastatud ja maske kandvat noormeest. Nad nõudsid, et me läheksime nendega kaasa, sest nad tahaksid nüüd meid «intervjueerida». Nad olid aru saanud, et me oleme välisajakirjanikud, ja nad pidasid meid oma vaenlaseks,» kirjeldas Meikar.

«Kui me keeldusime kaasa minemast, muutusid nad järjest agressiivsemaks ja nõudsid nad kaigastega ähvardades, et me käed pea peale paneksime. Õnneks kutsuti kohale miilits, kes soovitas neil hotellist lahkuda. Kui küsisime, miks miilits kinni ei võta inimesi, kes ähvardavad välisajakirjanikke, vastasid nad: «Sel juhul oleks siin poole tunni pärast juaba sõda.»,» seletas ta.

Üks separatist väitis sealjuures, et välisajakirjanike kiusamise eest saavad nad 100 dollarit. Lisaks levib info, et väidetavalt makstakse neile, kes ründavad administratiivhooneid, rünnaku eest 500 dollarit.

Ärevaid hetki näed Reporter.ee videost:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles