Naistele meeldivad punaka näonahaga mehed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Branson
Richard Branson Foto: SCANPIX

Briti St. Andrewsi, Nottinghami ja Durhami ülikoolis tehtud uuring näitas, et naistele meeldivad punaka näonahaga mehed.

Uuringus paluti katsealustel naistel arvutis muuta meeste nägudest fotosid nii, et mehed paistaksid atraktiivsemad, edastab The Telegraph.

Uuring näitas, et esimese sammuna muutsid naised meeste näonaha tooni punakamaks.

Uurijate sõnul oli see alateadlik käik, kuna punakas nahatoon viitab heale vereringele ning samas ka heale tervisele.

Teadlaste sõnul on Richard Branson, Brad Pitt ja Bill Clinton tüüpilised alfaisaste esindajad, kellel on kõrge testosteroonitase ning punakas näonahk.

Uuringus näidati 45 naisele arvutifotosid 21 mehe kohta. Naistel paluti pilte muuta nii, et mehed oleksid nende jaoks atraktiivsemad.

Naistel oli võimalik lisada fotole kollaseid ja punaseid toone. Kui naistele anti ülesandeks näidata mehi võimalikult dominantsena, lisasid naised väga palju punast.

Samas seostasid naised punakat näonahka agressiooniga.

«Punakat näonahka seostatakse meeste dominantsuse, agressiooni ja atraktiivsusega. Linnuliikidel seostatakse näiteks isaste kollaseid nokki ja sulgi hea tervisega. Emaslinnud eelistavad järglasi saada isastega, kelle sulestik on erksavärviline. Meie uuring oli esimene, mis näitas seda ka inimeste juures,» sõnas St. Andrewsi ülikooli uurija David Perrett.

Portsmouthi ülikooli psühholoog Samantha Mann lisas, et väga punakas näonahk võib viidata alkoholismile, väga hele aga mingile haigusele.

Mehed eelistavad naiste juures samuti punast. Kuid mitte punast näonahka, vaid naisi, kes kannavad punast riietust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles