Tallinna botaanikaaias tutvustatakse meie okkalisi sõpru - kaktuseid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siilikaktus
Siilikaktus Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Kaktusenäitustel 13. - 21. oktoobrini saab teada, millised näevad välja erinevatesse perekondadesse kuuluvad kaktused ja kuidas neid meie kodustes tingimustes kasvatada.

«Kaktuste kollektsioon on Tallinna botaanikaaias tähtsal kohal ja nende hiilgust on võimalik nautida ka igapäevaselt meie sukulentide kasvuhoonet külastades,»kirjeldas Tallinna botaanikaaia direktor Karmen Kähr. «Näitusel aga tutvustame imeliste okkaliste erinevaid külgi kuni nende kasutuseni välja,»lisas naine.

Kaktuseid kasvatatakse mitmel pool maailmas dekoratiivsete taimedena aedades ja parkides. Kaktused on populaarsed ka siseruumide kujunduses. Paljude taimede mahlaseid varsi ja maitsvaid marju on tarvitatud söögiks. Neid on kasutatud ka ehitusmaterjalina, muusikariistade, värvainete ja ravimite toorainena.

 Kaktusenäitus valmib koostöös Eesti Kaktusekasvatajate Klubiga. Eksponaadid pärinevad kogenud kaktusekasvataja Harri Poomi erakollektsioonist.

 Näituse kuraatoriteks on Krista Kaur, Taimi Puusepp ja Urmas LaansooTallinna botaanikaaia keskkonnahariduse osakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles