Süürias kadunuks jäänud ajakirjanikust jõudis video Youtube´i

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süürias kadunuks jäänud ajakirjanikust jõudis video Youtube´i
Süürias kadunuks jäänud ajakirjanikust jõudis video Youtube´i Foto: Youtube

Süürias kadunuks jäänud USA ajakirjanikust Austin Tice`ist ilmus Youtube`i video, millel on teda näha vangistatuna grupi relvadega isikute poolt.

Videolt on näha, et Tice`il on silmad kinni seotud, edastab AFP.

Ajakirjaniku kinnivõitjate välimus viitab, et tegemist islamivõitlejatega. Hambemesse kasvanud Tice´il on seljas khakiroheline pluus ja musta värvi särk. Pärast islamistliku palvet tuleb üle ta huulte «Oh, Jesus».

31-aastane Austin Tice on vabakutseline ajakirjanik, kes kirjutab lugusid väljaannetele Washington Post ja McClatchy Newspapers.

Mees jäi kadunuks augusti keskpaigas. USA luure andmetel võidi ta röövida Damaskuse eeslinnast Darayyast.

Tice´i vanemad Marc ja Debra Tice tegid avalduse, milles seisab, et neil on raske näha oma poega sellises olukorras. Samas on nad õnnelikud, et poeg on elus ja vigastamata.

Süürias toimuv kodusõda mõjutab peale kohalike ka teiste riikide esindajaid.

Videot näinud ekspertide sõnul tunduvad Tice´i röövijad olevat islamistlikud võitlejad, kuid samas tekitab salvestatu küsimusi.

Islamistid panevad vangistatud tavaliselt põlvili ning võitlejate näod on kaetud, et nad oma isikut ei paljastaks. Samas teevad video, mis annab teada, et neil on pantvang.

Tice`iga tehtud video on aga tehtud liikumise pealt kui mindi üles mäkke. Samas jäävad vangistajate näod kaamerast välja.

Ka panevad islamivõitlejad sellised videod oma lehekülgedele, kuid see video on riputatud Youtube`i. See 47 sekundit kestev video algab ootamatult valget värvi maastikumasinate sõitmisega ja lõppeb ootamatult sellega, et ameeriklane ütleb «Oh, Jesus».

Nii Washington Post kui McClatchy on varem teatanud, et Tice võib olla Süüria valitsusvägede pantvang.

USA võimuesindajad kinnitasid samuti, et ajakirjaniku röövi taga on president Bashar al-Assadi režiim.

Video tegemise aeg on teadmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles