Munasöömise viis paljastab isiksusetüübi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Munasöömise viis paljastab isiksusetüübi
Munasöömise viis paljastab isiksusetüübi Foto: SCANPIX

British Egg Industry Council ja Mindlab International poolt läbi viidud uuring näitas, et munasöömisviis paljastab isiksusetüübi, millist tööd tehakse ning isegi seksuaalsed eelistused.

Teadlased võtsid uuringus arvesse iseloomujooni, elustiili, sotsiaalset klassi ning seda, kas muna söödi keedetult, omletina, munapudruna, praetult või uputatult, edastab The Telegraph.

Uuring näitas, et keedetud munade sööjad ei ole kõige sihipärasema tegutsemisega, praemuna sööjatel on seksuaalsus väga kõrge, munapudru eelistajad on ettevaatlikud ning omleti sööjad on tugeva distsipliiniga.

Teadlaste sõnul on uputatud mune süüa eelistajatel tavaliselt kaks last ning mitte rohkem kui üks õde või vend. Neid mune eelistavad eelkõige naised.

Keedetud mune eelistavad isikud on impulsiivsed ja kerge ellusuhtumisega.

Praemuna sööjad on meessoost ja nooremad ning pärinevad oskustööliste seast.

Munapudru sööjad on mänedžerid või keskastme juhid ning nad elavad tavaliselt majas.

Omletti eelistajatele on tähtis kord ja puhtus.

Teadlased küsitlesid uuringu tarbeks 1010 täiskasvanut kogu Suurbritannias. Katsealustel tuli täita küsimustik, milles oli küsimusi elustiili, perekonna ja selle kohta, milliseid muna eelistatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles