Iga kuues briti psühhiaater püüab homosid heterodeks muuta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iga kuues briti psühhiaater püüab homosid heterodeks muuta
Iga kuues briti psühhiaater püüab homosid heterodeks muuta Foto: SCANPIX

Suurbritannias tehtud küsitlus näitas, et iga kuues sealne psühhiaater püüab homoseksuaalseid patsiente heteroseksuaalseteks muuta.

Küsitlusest paljastus, et 17 protsenti Ühendkuningriigis töötavatest psühhiaatritest ja terapeutidest on püüdnud patsientide homoseksuaalsust ravida, vahendab Reuters väljaannet BMC Psychiatry.

«Siiani ei ole selle kohta andmeid, et homoseksuaalseid hoiakuid saaks muuta teraapia või ravimite abil. Tegelikult võib selline «ravimine» hoopis kahjulik olla,» sõnas Londoni University College`i teadlane Michael King.

USAs ja Suurbritannias raviti veel 1970. aastatel homoseksuaalsust nagu psüühilisi haigusi. Siis oli moes niinimetatud muutmisteraapia. Ravi hulka kuulusid ka elektrišokid.

Uurijate sõnul tänapäeva psühhiaatrid nii julmi vahendeid ei kasuta, vaid nüüd püütakse hüpnoosi ja alateadvusse tungimise meetoditega muuta homoseksuaalse patsiendi mõtlemist ja tundeid.

Küsitluses osalenud 1400 psühhiaatrilt küsiti, kas nad püüaksid muuta patsiendi seksuaalset suundumust.

Uuring näitas, et suur osa psühhiaatreid püüab seda teha. Homoseksuaaluse ravimise vajadust põhjendati usu ja moraaliga ning sellega, et seksuaalvähemusse kuuluvad patsiendid kardavad tõrjutuks saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles