Britid peavad Sherlock Holmesi ajalooliseks isikuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstniku nägemus Sherlock Holmesist
Kunstniku nägemus Sherlock Holmesist Foto: britannica.com

Suurbritannias UKTV Gold poolt tehtud küsitlus näitas, et britid peavad väljamõeldud tegelast Sherlock Holmesi tegelikult elanud isikuks.

Kirjanik Arthur Conan Doyle`i poolt välja mõeldud detektiivi pidas ajalooliseks isikuks 58 protsenti vastanutest, kirjutab Yahoo news.

Samas aga pidas veerand küsitletutest kunagist peaministrit Winston Churchilli väljamõeldud tegelaskujuks.

Uurijate sõnul arvas 23 protsenti küsitlustele vastanutest, et Teise maailmasõja ajal Suurbritannia peaministriks olnud Churchilli pole kunagi olemas olnud, vaid on välja mõeldud.

Sama suur osa vastanutest arvas ka, et Krimmi sõja ajal briti sõdurite meditsiiniabi korraldanud Florence Nightingale on samuti väljamõeldud isik.

«47 protsenti vastanutest arvas sama asja ka 12. sajandi legendaarse kuninga Richard Lõvisüdame kohta,» nentisid küsitluse teinud.

Lisaks pidasid britid väljamõeldud tegelaskujudeks kirjanik Charles Dickensit, India rahvusliku liikumise juhti Mahatma Gandhit ja Waterloo lahingu võitjat Wellingtoni hertsogit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles