Costa Concordia meeskond sai aasta meresõitjate auhinna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Concordia
Costa Concordia Foto: SCANPIX

Itaalia ranniku lähedal karidele sõitnud kruiisilaeva Costa Concordia meeskond sai kindlustusfirmalt Lloyds aasta meresõitjate auhinna.

See otsus tekitas mereõnnetusse sattunud reisijates hämmeldust, edastab The Telegraph.

Costa Concordia meeskonnale andis autasu kümnest rahvusvahelisest meresõidueksperdist koosnev  Lloyd`s List Global Awards komisjon.

Kapten Francesco Schettino juhitud alus Costa Concordia sõitis Giglio saare juures karile selle aasta 13. jaanuaril.

Itaalia merenduseksperdid uurivad siiani, mis põhjustas 32 ohvrit nõudnud õnnetuse.

Uuring näitas, et osa meeskonnast ei olnud saanud korralikku merepääste ettevalmistust ning kapten käitus ohuolukorras valesti. Laeva meeskond oli rahvusvaheline ning osal meeskonnaliikmetel oli itaaliakeelsetest käskudest raske aru saada.

Osade reisijate sõnul käitus meeskond kangelaslikult, teiste sõnul oli aga meeskonna seas kaos.

Costa Concordia meeskonnale anti nüüd auhind «tõelise kangelaslikkuse ja professionaalsuse eest».

«Kui kruiisilaev Costa Concordia sõitis Giglio saare juures karile, siis maailma tähelepanu pöördus selle aluse kaptenile. Kuid ülejäänud meeskonnaliikmete professionaalsus ja julgus jäi tähelepanuta, neid pigem kritiseeriti,» seisab Lloydsi teates.

Õnnetuse ajal oli Costa Concordia pardal 4229 reisijat ja meeskonnaliiget.

«Õnnetuses oli ka hukkunuid. Kuid hukkunute arv oleks olnud märgatavalt suurem kui meeskond oleks täiesti oskamatu olnud. Pigem aitas meeskonna professionaalne tegutsemine sellele kaasa, et ohvreid oli võrdlemisi vähe,» jätkus Lloydsi teade.

Laevaõnnetuses süüdistatakse kapten Schettinot. Ta anti kohtu alla süüdistatuna tapmises, laeva mahajätmises ja merepääste käskudele mitte allumises.

Kohus Schettino üle jätkub Toskaanas Grossetos 15. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles