Habemega naine: olen jumalanna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Habemega naine: olen jumalanna
Habemega naine: olen jumalanna Foto: SCANPIX

USAs Ohio ülikoolis neuroteadust õppiva sikhist üliõpilase Balpreet Kauri sõnul ei lase ta end häirida, et teda ta habeme ja bakenbardide pärast mõnitatakse.

Naine andis sotsiaalmeedia leheküljel Reddit vastulöögi, edastab news.com.au.

«Jah ma olen sikhist naine, kellel on habe. Mind peetakse tihtipeale meheks, sest mu välimus on keskmise naise välimusest erinev,» kirjutas Kaur.

Naise arvates võib ta habe viidata hoopis sellele, et ta on jumalanna.

Kauri sõnul ei lase ta end heidutada tema pihta saadetud mürgistest kommentaaridest ning vajadusel on ta mürgipildujatele valmis endast foto saatma.

«Minu jaoks ei ole mu näokarvad tähtsad. Tähtis on hoopis see, mis on sinu sees,» jätkas üliõpilane.

Kauri arvates ei mäleta pärast tema surma enam keegi, kas tal oli habe või mitte.

«Elan igapäevaelu sellisena nagu olen ja loomulikult saan naeruvääristamise ning kriitika osaliseks. Kuid ma keskendun oma sisemisele ilule ja teen kõik, et maailm tolerantsemaks muutuks,» lausus naine.

Kaur on ka organisatsiooni Interfaith Youth Core liige. See grupeering tegeleb erinevatesse usunditesse ja kultuuridesse kuulvate noorte seas tolerantsuse kasvatamisega.

Kauriga on ühendust võtnud mitmed inimesed, kelle sõnul on nad tänu temale tolerantsemaks muutunud.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles